30.11.2020
In apartamentul sau din capitala sau la Condrita? Unde va locui Maia Sandu, dupa ce va fi investita in functia de presedinte al RM

Presedintele ales Maia Sandu spune ca dupa ce va fi investita in functie, ea va continua sa locuiasca in apartamentul personal din capitala. Aceasta spune ca nu stie ce va face pana cand cu vila prezidentiala de la Condrita, dar ar putea fi folosita in beneficiul tarii.

Maia SANDU, PRESEDINTE ALES AL RM: "Nu am fost niciodata la Condrita si imi este greu sa raspund acum ce utilizare eficienta putem inventa pentru aceasta institutie. O sa mergem acolo si o sa vedem cum poate fi folosita aceasta institutie in beneficiul tarii. In legatura cu aceasta, precum si in legatura cu celelalte bunuri detinute de presedinte, trebuie sa le vedem si sa analizam, ca sa venim cu masuri de eficientizare. Imi este greu sa vorbesc despre lucruri pe care inca nu le cunosc.

Stiu ca se irosesc bani multi, este un lux exagerat pentru o tara saraca si inclusiv la presedintie trebuie facute economii. De aceea vrem sa vedem proiectul bugetului pentru 2021. Voi lucra in institutia prezidential si iarasi trebuie sa ajung acolo si sa vad spatiile, cum stau lucrurile si care este bugetul."

Intrebata ce va face cu coloanele oficiale de care a beneficiat predecesorul sau, Igor Dodon, presedintele ales a spus ca va face tot posibilul pentru a eficientiza bugetul presedintiei.

Maia SANDU, PRESEDINTE ALES AL RM: "Insa nu poti renunta cu totul la paza, mai ales cand te apuci sa lupti cu hotii. Eu nu am solicitat paza, colegii au spus ca asta este legea. Paza nu sta in acelasi apartament cu mine. Din experienta avuta la Guvern, a fost amenajat un mic spatiu la parter in locul in care locuiesc. Acolo peste noapte stau oamenii de la paza. Trebuie sa ma acomodez permanent cu cineva mereu alaturi."

Articole din aceeasi categorie