13.10.2020
Ilan Sor negociaza cu Igor Dodon revenirea sa in Rusia, acolo unde ii este familia. Stefan Gligor spune ce intelegere este intre Partidul Sor si PSRM: "Exista informatii ca in spatele scenei se negociaza" - VIDEO

Stefan Gligor spune ca intre partidul lui Ilan Sor si Partidul Socialistilor exista o intelegere. Ilan Sor negociaza cu Igor Dodon revenirea sa din Israel in Federatia Rusa, acolo unde ii este familia. Seful statului ar putea face asta, intrucat "este portavoce a Federatiei Ruse in Republica Moldova". Declaratiile au fost facute de analistul politic in cadrul emisiunii In PROfunzime. 

Stefan GLIGOR, ANALIST POLITIC: "Pe stanga exista intelegeri. Partidul Sor are un compartament foarte loial fata de Partidul Socialistilor. Exista informatii ca in spatele scenei se negociaza intre Sor si Dodon. Toate aceste lucruri sunt vizibile."

Lorena Bogza: "Ar negocia, ce, libertatea?"

Stefan GLIGOR, ANALIST POLITIC: "Sigur ca da. Igor Dodon este portavoce a Federatiei Ruse in Republica Moldova. In momentul in care dumnealui are o anumita relatie cu autoritatile din Federatia Rusa, el ar putea sa-i asigure revenirea si reunificarea cu familia lui Ilan Sor, care se afla in Israel. Respectiv, Ilan Sor ar avea un interes direct sa colaboreze cu Igor Dodon. Nu se negociaza revenirea lui in Republica Moldova, se negociaza revenirea lui in Federatia Rusa, acolo unde este familia. 

Astea sunt niste scenarii in spate si cetatenii nostri trebuie sa inteleaga ca acesti oameni nu vor ceda puterea cu una cu doua si nu vor intoarce banii furati. Igor Dodon va face tot posibilul ca sa pastreze majoritatea parlamentara. Ideea este urmatoarea: scenariul este mai amplu. 

Atunci cand Igor Dodon a pus la perete, cand Plahotniuc a fractionat majoritatea parlamentara si erau la o distanta de 2,3 oameni ca majoritatea parlamentara sa cada, daca mai pleca o persoana, atunci in faza motiunii de cenzura, nu mai avea Igor Dodon majoritate parlamentara si atunci practic, eu consider ca asta a fost o demonstratie de forta, Plahotniuc cu Sor, au demonstrat ce pot face ei din majoritatea lui Dodon si ca de fapt cu ei poti sa te intelegi si ce a urmat mai departe? 

Ne-au promis sa revina, ne-au promis ca-i dau jos, unde este aceasta agenda politica?! Plahotniuc nu mai are nevoie de aceasta agenda pentru ca el si-a atins scopul: l-a asezat pe Igor Dodon la masa de negocieri, acesta este un lucru logic. Ramane doar sa gasim toate probele si sa le punem pe masa, dar comporamentul Partidului Sor s-a schimbat radical in acel moment, este loial, vorbeste despre faptul ca nu mai trebuie razboi politic intre politicieni, ca trebuie sa avem o agenda rationala, este evident."

Atat Igor Dodon, cat si Ilan Sor, nu au venit cu o reactie la moment. 

Articole din aceeasi categorie