26.09.2019
Igor Munteanu si Sergiu Litvinenco, privind concesionarea aeroportului
Igor Munteanu si Sergiu Litvinenco au vorbit astazi despre concluzia la care a ajuns Comisia de ancheta pentru analiza modului de organizare si desfasurare a privatizarii si concesionarii proprietatii publice. Acestia au declarat, in cadrul emisiunii InPROfunzime, ca un raport in acest sens urmeaza sa fie prezentat saptamana viitoare.

Lorena BOGZA: "Despre concesionarea aeroportului, la ce concluzie a ajuns comisia?"

Igor MUNTEANU, DEPUTAT ACUM"A fost admis la concursul de concesionare, o companie care nici macar nu a fost selectata la etapa preliminara. Aeroportul a fost scos din lista companiilor publice si pus in lista companiilor, care pot fi concesionate. Puteau fi consesionate doar serviciile. Cea mai mare parte din companiile care au fost selectate nu au primit invitatie. Au venit doar doua oferte. Prima oferta a fost decalificata pentru ca unele documente nu erau in limba romana. Iar din a doua oferta facea parte Avia Invest. Comisia a aceptat a doua oferta. Cand au deschis pachetul de oferta, celelalte doua companii s-au retras, si-au vandut actiunile, lasand-o doar pe Avia Invest drept concesionar. Era ilegal, ei au semnat contractul cu agentia de proprietatea publica. Pana la urma, Avia Invest a intrat in aceasta afacere si urma sa investeasca 44 de milioane de euro, n-au investit nimic, practic lucrurile s-au facut din taxa aeroportului."

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT ACUM: "Aceste companii, care au preluat bunuri publice, sunt companii interfete a unor offshore-uri."

Igor MUNTEANU, DEPUTAT ACUM: "Rotschild a luat o companie din offshore, el nu are nicio treaba. El are niste pretentii fata de o companie din Cipru. Noi am prezentat primele rapoarte preliminare. Concluziile definitive vor fi prezentate intr-o sedinta a Parlamentului saptamana viitoare. Noi consideram ca, in ultimii 7 ani de zile, au fost afectate modurile in care se gestioneaza bunurile de stat."

Lorena BOGZA: "La ce servesc aceste concluzii?"

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT ACUM: "Un raport de acest gen poate constitui ca baza de initiere a unor dosare penale. Foarte multe persoane sunt audiate, ulterior aceste stenograme pot fi transmise catre organele procuraturii si completata informatia pe care o gestioneaza procuratura."

Igor MUNTEANU, DEPUTAT ACUM: "Noi nu putem substitui organele de ancheta."

Articole din aceeasi categorie