14.02.2020
Igor Munteanu, despre asumarea raspunderii de catre Maia Sandu: "Decizia a fost pripita. Eu n-am stiut despre asta" - VIDEO
Deputatul PPDA, Igor Munteanu, spune ca decizia Maiei Sandu de asumare a raspunderii privind Legea Procuraturii a fost una pripita si el n-a stiut despre acest lucru. Declaratiile au fost facute, ieri, in cadrul emisunii InPROfunzime.

Lorena BOGZA: Cum apreciati gestul Maiei Sandu de a merge pana la capat referitor la asumarea raspunderii?

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Sunt destul de sceptic in privinta efectelor pozitive asumarii de responsabilitate politica din noiembrie. Cred ca decizia a fost pripita si n-a oferit suficiente motive sa ne felicitam".

Intrebat daca a stiut despre intentia fostului premier de asumarea raspunderii guvernului, Munteanu a afirmat ca in cadrul formatiunii n-au fost discutii la acest subiect si a aflat mai tarziu decat ar fi trebuit.

De asemenea, deputatul PPDA sustine ca acest lucru a afectat comunicarea intre membrii formatiunii: "Cred ca sunt mai multi oameni care n-au fost informati la timp".

Despre raitingul PPDA care a scazut in ultima perioada in sondajele sociologice, Munteanu spune ca motivul ar fi experienta alegerilor locale: "Nu combat utilitatea sondajelor, reprezinta un mecanism important pentru politicieni, dar nu trebuie sa absolutizati cifrele".

La 12 noimbrie 2019, Guvernul Sandu a picat. Motiunea de cenzura a fost votata de 63 de deputati, dintre care 33 de socialisti si 30 de democrati. Totul, dupa ce premierul Sandu si-a asumat raspunderea pentru modificarea Legii Procuraturii.

VEZI SI: Momentul in care a fost demis guvernul Sandu in parlament - VIDEO

VEZI SI: Guvernul Sandu a picat. Motiunea de cenzura - votata in parlament de socialisti si democrati

VEZI SI: Primele declaratii facute de Maia Sandu, dupa ce a picat guvernul - VIDEO

VEZI SI: Igor Dodon spune din ce motive ar fi picat guvernul Sandu, daca nu ar fi fost demis dupa asumarea raspunderii privind Legea Procuraturii: „Lucrurile in tara au inceput sa mearga prost” - VIDEO

VEZI SI: Maia Sandu despre modificarea Legii Procuraturii: "S-a facut un pas enorm. Avem curaj sa demontam, caramida cu caramida, sistemul construit de Plahotniuc in justitie. Vor mai urma"

Articole din aceeasi categorie