13.02.2020
Igor Munteanu: Aeroportul este inca sub mana lui Ilan Sor - VIDEO
Deputatul PPDA, Igor Munteanu, spune ca atat timp cat Avia Invest reprezinta prin multe miliarde de conexiuni interesele lui Sor, aeroportul este inca sub mana acestuia. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Lorena BOGZA: "A ramas aeroportul sub mana lui Sor sau nu?"

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Atata vreme cat Avia Invest reprezinta prin multe miliarde de conexiuni interesele acestui fugitiv, evident ca Sor este inca in aeroport. A creat situatii foarte grave prin crearea de bresa si prin sistemul de securitate a aeroportului. A folosit banii colectati din taxele aeroportuare pentru ca sa isi finanteze alte afaceri, deci a facut toata lucrurile pe dos fata de ceea ce prevede legislatia.

Faptul ca au fost anumite lucrari de constructii nu ar trebui sa se numeasca ca argument ca el si-a indeplinit misiunea, pentru ca Avia Invest nu a investit niciun ban din propriile investitii. 

Aceasta companie practic si-a asigurat niste venituri fabuloasa care se ridica la 120 sau 140 de milioane de euro, care a asigurat niste lucrari si nu exista nicio dovada a unei investitii din partea acestei companii in dezvoltarea aeroportului."

Lorena BOGZA: "Vedem ca exista foarte multe similitudini si cu privatizarea autogarilor. S-a schimbat puterea, dar nu vedem o schimbare in procesul Sor, nu vedem niciun pas inainte?!"

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Eu cred ca acest proces indelungat, marinat la Cahul sau in alta instanta de judecata, arata foarte bine o continuitate a complicitatii dintre anumite persoane, care lucreaza in sistemul judecatoresc, sau impotenta unor angajati din sistemul de drept de a aproba vinovatia sau nevinovatia acestei persoane si din aceste motive evident ca procesul dureaza ani de zile. Intre timp operatiile pe care el le finanteaza, afecteaza sistemul politic, afecteaza sistemul national de securitate si obiectivele generale. Eu personal nu ma simt sigur atata vreme cat aeroportul este controlat de asemenea companii."

CITESTE SI: Cine, cand si cum a decis concesionarea Aeroportului International Chisinau

CITESTE SI: Igor Munteanu despre privatizarea aeroportului si legatura cu Ilan Sor: "Acest contract de concesionare se dovedeste a fi unul nociv si trebuie sa fie reziliat". Declaratii facute la InPROfunzime - VIDEO


Articole din aceeasi categorie