22.06.2020
Igor Munteanu a sesizat Consiliul Concurentei, pentru investigarea circumstantelor blocarii activitatii unui investitor amplasat pe teritoriul Parcului Industrial Edinet - DOC

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, a sesizat Consiliul Concurentei, pentru a fi investigate circumstantele blocarii activitatii unui investitor ”T.B.Fruit”, amplasat pe teritoriul Parcului Industrial Edinet. Deputatul sustine ca functionarea unei fabrici de sucuri, ramane blocata si paralizata in urma unor conflicte si litigii artificiale, care dureaza de ani intregi.

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Am sesizat astazi, 22 iunie, Consiliul Concurentei, ca autoritate publica autonoma de aplicare si respectare a legislatiei si practicilor in domeniul concurentei, sa initieze investigarea circumstantelor blocarii actuvitatii unui investitor ”T.B.Fruit”, amplasat pe teritoriul Parcului Industrial Edinet.

Mentionez ca functionarea unei fabrici moderne de sucuri, infiintata printr-o investitie ”greenfield”, ramane blocata si paralizata in urma unor conflicte si litigii artificiale, care dureaza de ani intregi. Litigiile s-au pornit la cererea unor concurenti, care-au cerut anularea concursului initial si obligarea companiei straine de a parasi Parcul Industrial Edinet, iar toate acestea - in ciuda legislatiei cu privire la protejarea investitiilor straine si a faptului ca fermierii din Nord raman cu roada de fructe pe dealuri, iar exporturile au devenit mai complicate decat constructia Babilonului.

Cer implicarea Consiliului Concurentei sa elucideze acest caz, in conformitate cu rolul stabilit de lege (N.183.2012) de a promova dezvoltarea si stimularea concurentei. Am atasat la solicitarea mea adresata actualului Presedinte al Consiliului Concurentei o Nota informativa si dosarul acestui caz (122 file). Astept o reactie prompta si judicioasa a Consiliului Concurentei."

Articole din aceeasi categorie