23.03.2021
Igor Grosu refuza sa mearga la discutii cu formatiunile Pro Moldova si Sor: "Nu putem miza pe votul unor formatiuni in care sunt astfel de persoane si cu trecutul pe care il au"

Igor Grosu a mers astazi la discutii cu formatiunile parlamentare. Deputatul spune ca a avut intrevederi cu reprezentantii PD si PSRM si urmeaza sa mai discute cu cei din Platforma DA si PAS. Totodata, candidatul inaintat la functia de premier spune ca nu va merge la dialog cu Pro Moldova si nici cu Partidul SOR. Declaratiile au fost fcaute in cadrul emisiunii InPROfunzime.

Igor GROSU, CANDIDATUL INAINTAT LA FUNCTIA DE PREMIER:"Eu pot sa va spun la momentul actual ca eu fac turul fractiunilor.

Astazi am avut o discutie foarte buna cu colegii din Partidul Democrat, am mers la fractiune, am discutat si le-am spus foarte franc in situatia politica actuala ce avem de gand sa facem.

Noi suntem pregatiti pentru ambele scenarii. In cazul in care Guvernul va fi votat, repede vom intra in actiunile si nu vom face pauze sau introducere, iar in cazul in care nu va fi votat deja vom intra pe alta pista. Maine voi continua discutiile cu colegii de la Platforma DA.

Astazi am avut o prima discutie si am convenit pentru un format pentru ziua de maine. Discutii prealabile am avut si cu Partidul Socialistilor, astazi am avut ocazia sa discut cu seful fractiunii. Aici o sa ma opresc, nu o sa mai continui sirul consultarilor cu celelalte formatiuni."

Igor Grosu spune ca nu merge la discutii cu formatiunile Pro Moldova si Sor din cauza ca...

Igor GROSU, CANDIDATUL INAINTAT LA FUNCTIA DE PREMIER: "Eu consider ca cu celelalte formatiuni noi nu putem purta discutii din varii motive, inclusiv si din cauza evenimentului care s-a consumat ieri in Parlament si nu putem miza pe votul unor formatiuni in care sunt astfel de persoane si cu trecutul pe care il au.

Dupa care o sa merg la forurile decizionale ale PAS-ului si o sa le prezint informatia.

Ceea ce vrem sa aflam noi este cat de pregatite sau dispuse sunt aceste formatiuni sa voteze Guvernul pe care am onoarea sa-l reprezint si in consecinta la Consiliul Politic National vom lua o decizie. Eu inteleg unde merg, colegii mei inteleg in ce situatie suntem si ce avem de facut."

Totodata, Igor Grosu spune ca va merge in Parlament pentru a cere votul de incredere.

La data de 16 martie, Maia Sandu l-a inaintat pe Igor Grosu in calitate de candidat pentru functia de sef al executivului. Reprezentantii mai multor partide s-au aratat indignati ca Sandu a luat decizia singura fara sa anunte despre asta la discutiile cu fractiunile.

Anuntul a venit dupa ce Mariana Durlesteanu, candidata inaintata de majoritatea PSRM-SOR, a anuntat ca isi retrage candidatura.

A doua zi dupa anuntul facut de Maia Sandu, deputatii PSRM au contestat la Curtea Constitutionala decretul Maiei Sandu prin care l-a inaintat pe Igor Grosu la functia de prim-ministru.

In urma examinarii, Curtea Constitutionala a respins sesizarea depusa de deputatii Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski si Vlad Batrincea, iar la data de 22 martie, CC anunta ca decretul Maiei Sandu este constitutional.

Articole din aceeasi categorie