09.05.2022
Igor Grosu, despre legea prin care se permite utilizarea panglicii Sfantului Gheorghe pe teritoriul Gagauziei, votata noaptea trecuta de Adunarea Populara din regiune: "Nu va ascundeti sub niste legi care nu au niciun impact"

Presedintele Parlamentului, Igor Grosu sustine ca legea adoptata noaptea trecuta de Adunarea Populara din Gagauzia prin care se permite purtarea panglicii Sfantului Gheorghe pe teritoriul regiunii nu are niciun impact. Grosu i-a indemnat pe autoritatile de acolo sa se axeze pe necesitatile locuitorilor din Gagauzia. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Igor GROSU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI:"Noi o sa avem ocazia sa discutam cu deputatii de acolo. E o enigma, pentru ca nici ei nu puteau sa arate unde totusi a fost promulgata acea lege.

Le recomand politicienilor sa fie un pic mai barbati si daca vor sa-si asume o decizie sa nu se acopere cu niste legi care nu au niciun impact.

Le-as recomanda sa se axeze pe necesitatile cetatenilor si din circumscriptiile din care vin, dar mai putin sa se dea in astfel de spectacole.

Mai mult curaj stimati politicieni din Gagauzia, nu va ascundeti sub niste legi care nu au niciun impact."

Noaptea trecuta, Adunarea Populara de la Comrat a adoptat, repetat, o lege prin care permite utilizarea panglicii Sfantului Gheorghe pe teritoriul Gagauziei. Sedinta extraordinara a fost organizata dupa ce vineri Curtea de Apel Comrat a suspendat legea aprobata recent de legislativul regiunii. Decretul va fi valabil doar o zi - 9 mai 2022.

Articole din aceeasi categorie