04.09.2020
Igor Dodon vrea sa dizolve Parlamentul si numeste deputatii...transfugi: "A incercat unul sa plece si l-am adus inapoi. E un medic bun, apropo"

Presedintele Igor Dodon spune ca actualul Parlament e plin de transfugi si trebuie dizolvat. In acest context, el s-a referit la medicul Stefan Gatcan, despre care zice ca a incercat sa fug, dar l-au adus inapoi. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Presedintele raspunde".

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"Suntem intr-o situatie nu simpla cand vorbim de Parlament. Daca sa facem o apreciere detaliata si onesta, acest parlament corespunde sau nu rezultatelor alegerilor? Se merita sau nu ca sa pastram acest parlament cu deputatii care sunt alesi acolo? Eu consider ca acest parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor. A aparut din nou notiunea de transfugi. Intrebarea este logica? Ce facem mai departe cu acest parlament? Noi, cum am promis, socialistii nu au primit niciun transfug, niciun deputat din alta fractiune. Eu consider ca Parlamentul trebuie mai repede de dizolvat, de creat mecanisme ca un deputat sa nu mai treaca de la un partid la altul. A incercat unul sa plece si l-am adus inapoi. Un medic foarte bun, apropo."

In ceea ce tine de intalnirea coalitiei de guvernare, seful statului spune ca au loc intalniri in fiecare saptamana.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"Avem 37 de socialisti si 11 democrati. Avem 48 de deputati. Intrebarea este ce facem mai departe? Eu imi doresc sa fie o coalitie stabila. Acest subiect a fost discutat cu PD. Angajamentele noastre le respecta, dar cum sa votezi un prim-ministru daca ai 48 de mandate?! Nu ne intereseaza sa atragem deputati din alte fractiuni. Daca putem sa mentinem majoritatea parlamentara, o mentinem, daca nu... alegeri anticipate. Saptamana viitoare va fi sedinta Parlamentului si vom vedea daca sunt sau nu voturi pentru sustinerea guvernului."

Articole din aceeasi categorie