22.11.2019
Igor Dodon spune raspicat ca Moldova nu va plati pentru datoriile la gaz ale regiunii transnistrene. Cum seful statului i-a explicat Lorenei Bogza ca situatia de acolo se discuta la Moscova, iar rusii s-ar arata deschisi pentru distrugerea munitiilor de la Cobasna - VIDEO
Igor Dodon spune raspicat ca Moldova nu va plati pentru datoriile la gaz ale regiunii transnistrene. Mai mult, el i-a explicat Lorenei Bogza ca despre situatia de acolo se discuta de fiecare data la Moscova, iar rusii s-ar arata deschisi pentru distrugerea munitiilor de la Cobasna. Intrebat despre razboiul din 1992, presedintele nu a vrut sa spuna clar ca a fost o agresiune din partea Rusiei, ci ca fiecare parte a avut… greselile sale.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Rusia a spus clar si explicit ca este gata sa inceapa procesul de lichidare a acestor munitii."

Si cum gazul rusesc este livrat acum Moldovei prin regiunea transnistreana, iar de la anul exista riscul ca transportarea sa nu mai fie posibila, Dodon promite ca nu vom ingheta la iarna. Are si o explicatie pentru acuzatia ca ieftinirea nu ar fi un merit al sau.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Anul urmator, rusii au propus un alt contract, acel acord pentru anul viitor presupunea pretul la moment cat este. Pretul la moment este in crestere. Daca noi mergeam pe ceea ce au propus rusii, atunci pentru anul viitor preturile ar fi fost mult mai mari. Incepand cu 1 iunuarie, ucrainenii platesc cu 30-40 dolari mai mult pe caz, romanii platesc cu 60-70 mai mult pentru gaz."

-La iarna vom avea gaz?

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Noi am pregatit doua scenarii de altrnativa, care ne va permite sa avem gaz."

-Cine isi va asuma datoria Transnistriei?

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Aceasta este datoria Moldova-Gaz. Noi nu ne asumam."

La revenirea din Rusia, premierul Ion Chicu a declarat ca la Moscova s-a ajuns la o intelegere pentru scaderea preturilor la gazele livrate in Republica Moldova de la 1 ianuarie 2020. Reducerea ar urma sa fie de 50 de dolari.

Articole din aceeasi categorie