21.11.2019
Igor Dodon spune din ce motive ar fi picat guvernul Sandu, daca nu ar fi fost demis dupa asumarea raspunderii privind Legea Procuraturii: „Lucrurile in tara au inceput sa mearga prost” - VIDEO
Igor Dodon a declarat ca guvernul Sandu ar fi picat oricum, pentru ca lucrurile in tara au inceput sa mearga prost. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii InPROfunzime cu Lorena Bogza.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Este un guvern de profesionisti care face fata lucrurilor deja, pentru ca daca sa privim, ei au sapte zile de cand sunt ministri si eu cred ca in aceste sapte zile, ei au fost mult mai aproape de oameni decat celalalt guvern. Domnul prim-ministru a fost deja in cateva raioane, are agenda interna destul de consistenta, are o agenda activa si este alaturi de oameni."

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Maia Sandu spune ca avea informatii inca din septembrie ca dumneavoastra negociati cu Partidul Democrat, cu deputatii lui Plahotniuc. Iar la o emisiune, dumneavoastra ati spus ca daca nu ar fi picat din angajarea raspunderii, ar fi picat oricum din alte motive. Deja era pregatit tot.”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Daca nu accepta modificarile in structura guvernului, daca nu se accepta schimbarea unor ministri care nu faceau fata, daca nu se intorcea guvernul fata de necesitatile oamenilor, evident ca treabuia sa venim cu o solutie. Oamenii ne intrebau, si pe mine ma intrebau, si pe toti ii intrebau, domnule presedinte, le-ati oferit absolut tot, le-ati dat toate ministerele, le-ati dat cele mai importante comisii in parlament, economie, juridica, politie externa, securitate... le-am sustinut toate initiativele pe parcursul acestor cinci luni si nu a fost nicio initiativa pe care noi nu am sustinut-o, le-am dat toate posibilitatile, dar situatia in tara, cu regret, a inceput sa se inrautateasca.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE: „Dumneavoastra ati ramas fara consilieri, cati consilieri sunt pe ogranigrama presedintiei?”

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Acum sunt niste persoane noi care vor veni in echipa de exemplu domnul Caras, ambasadorul RM la UE vine ca consilieri pentru politica externa. Sper ca in timpul apropiat vom depista un consilier pentru relatiile cu administratia publica locala, persoane competente.

Vreau sa mentionez ca in aceasta perioada de cand sunt presedinte, nicio persoana nu o fost concediata din institutia prezidentiala, doar cei care au dorit sa plece.

Nu am impus pe nimeni sa intre intr-un partid politic sau sa iasa.”

Articole din aceeasi categorie