22.11.2019
Igor Dodon spune ca n-a avut nicio intelegere prealabila cu democratii privind votul alaturi de socialisti pentru caderea cabinetului Sandu si ca acestia n-au avut de ales
Premierul Ion Chicu a reusit sa isi scrie programul de guvernare intr-o noapte pentru ca este destept. Este raspunsul oferit de presedintele Igor Dodon, care sustine ca plecarea Maiei Sandu de la guvernare a fost o surpriza si pentru el. Aseara, la emisiunea InPRofunzime, seful statului a spus ca majoritatea initiativelor sociale prezentate in fata presei sunt ale sale, desi opozitia PAS-PPDA il acuza de plagiat.

Dodon spune ca nu a avut nicio intelegere prealabila cu democratii privind votul alaturi de socialisti pentru caderea cabinetului Sandu.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "-Eu cred ca ei n-au avut incotro. Solutia este simpla. Se merge la anticipate sau se voteaza un guvern tehnocrat"

Cat despre promisiunile sociale facute la inceputul acestei saptamani si pentru care Dodon a fost acuzat ca s-ar fi inspirat din programul de guvernare al executivului precedent, seful statului insista ca toate ii apartin.

Realitatea insa arata contrariul.

Saptamana trecuta, Maia Sandu a fost data la o parte de la guvernare de partenerii de alianta ai blocului ACUM. S-a intamplat dupa ce executivul si-a asumat raspunderea pentru o modificare la legea procuraturii ce i-ar fi permis premierului sa inainteze CSP-ului lista scurta a candidatilor pentru functia de Procuror General.

Articole din aceeasi categorie