28.06.2019
Igor Dodon spune ca fostii judecatori ai CC, care au acceptat sa faca jocul PD-ului, au dus tara in pragul unui razboi civil care putea fi cu varsari de sange. Ce spune despre Eduard Harunjen
Presedintele Igor Dodon considera ca subiectul legat de reglementarea transnistreana nu se va afla pe ordinea de zi a guvernarii in urmatorii un an- un an si jumatate. In opinia lui, actualmente nu exista o conjunctura favorabila in acest sens. Declaratia a fost facuta la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru solutionarea acestei probleme este nevoie atat de consens in interiorul tarii, cat si la nivel international.

„E clar ca un consens intern fara un consens extern nu o sa duca la rezolvarea problemei transnistrene. Noi trebuie mai intai pe intern, Guvernul, Parlamentul, Presedintia, sa vedem cum sa rezolvam aceasta problema si pe urma sa convingem partenerii externi”, a afirmat seful statului.

In opinia lui, trebuie lasate intr-o parte sperietorile legate de federalizarea Republicii Moldova. In opinia lui, ideea federalizarii nici nu a fost pe agenda.

„Nu poate sa fie un plan al Rusiei pentru Moldova pentru ca el o sa fie blocat de Europa si America. Nu poate sa fie un plan al Americii pentru Transnistria pentru ca o sa fie blocat de Rusia. Trebuie sa fie un consens”, a mentionat Igor Dodon.

Seful statului declara ca actualmente trebuie sa se abordeze problemele sociale cu care se confrunta locuitorii din regiunea transnistreana, inclusiv cele legate de scoli, numere de inmatriculare, telefonie, terenuri agricole.

In alta ordine de idei, seful statului sustine ca la Procuratura generala vor avea loc schimbari si exista, in opinia lui, mai multe modalitati, inclusiv modificarea legislatiei si cererea de demisie din partea procurorului general actual Eduard Harunjen.

Despre fostii judecatori ai Curtii Constitutionale presedintele spune ca faptul ca acestia au acceptat sa faca jocul Partidului Democrat a dus tara in pragul unui razboi civil care putea fi cu varsari de sange.

„Vina lor, in aceasta situatie, este ca si vina PDM. Ei s-au lasat provocati, au fost un instrument”, a afirmat Igor Dodon.

In opinia lui, fostii magistrati vor incepe sa spuna de la cine concret au venit indicatiile.

Articole din aceeasi categorie