25.04.2021
Igor Dodon si Zinaida Greceanii refuza sa comenteze reactiile care vin din exterior, privind hotararile aprobate de PSRM-SOR in Parlament si suspendate de CC - VIDEO

Curtea Constitutionala a suspendat aseara doua dintre deciziile pronuntate ieri de Parlament. Este vorba despre cea care vizeaza numirea unui magistrat nou la Inalta Curte si revocarea Domnicai Manole din functia de presedinte a CC. Socialistii au reactionat imediat, declarand ca decizia Curtii Constitutionale este luata unilateral si au anuntat ca lupta va continua. Liderul acestora, Igor Dodon, a refuzat insa sa comenteze.

“Se suspenda actiunea Hotararii Parlamentului privind anularea prin retragere partiala a Hotararii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecator al Curtii Constitutionale si a Hotararii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecator al Curtii Constitutionale”, se arata in hotararea emisa de aseara de CC.

Decizia pronuntata de magistrata Liuba Sova, presedinta ad-interim a Curtii Constitutionale, este definitiva si nu poate fi supusa niciunei cai de atac. Imediat, socialistii au venit cu o reactie.  

VASILE BOLEA, DEPUTAT PSRM: “Decizie nocturna a unui judecator al Curtii Constitutionale invinuit de uzurpare a inaltei institutii de jurisdictie constitutionala. O decizie luata unilateral de doamna Liuba Sova, care urmeaza testul confirmarii de catre Plenul Curtii Consitutionale.”

L-am intrebat astazi si pe liderul PSRM, cum comenteaza decizia de aseara a Curtii Constitutionale, dar si votul de ieri a colegilor sai din Parlament insa Igor Dodon a refuzat sa neraspunda.

“-Domnule Dodon, o multime de organisme internationale au condamnat atacul socialistilor asupra CC.

-Haideti asa, tot ceea ce tine de alte teme, facem aparte un briefing, nu facem pe tema asta acum, bine?

-Cand?

-Daca vreti luni, bine?”

Si presedintele Parlamentului, Zinaida Greceanii a refuzat sa raspunda la intrebari.

Ieri, socialistii in comun cu deputatii partidului fugarului Ilan Sor, l-au numit in functia de judecator pe Boris Lupasco pentru un mandat de sase ani. Tot ieri, majoritatea PSRM-SOR au votat pentru anularea hotararii prin care au numit-o judecator la CC pe Domnica Manole, dar si acordarea votului de neincredere celor trei judecatori care au decis ca sunt intrunite toate normele legale pentru dizolvarea Parlamentului.

Zeci de oameni au protestat in fata Curtii Constitutionale. Ulterior, Maia Sandu a convocat sedinta Consiliului Suprem de Securitate, unde a cerut procuraturii generale sa investigheze actiunile sub aspectul infractiunii de uzurpare a puterii in stat.

Articole din aceeasi categorie