25.04.2021
Igor Dodon si Boris Lupascu - sa fie cercetati penal. Solicitarea a doi deputati PAS catre Procurorul General / DOC

Igor Dodon si Boris Lupascu - sa fie cercetati penal. Este solicitarea deputatilor PAS, Sergiu Litvinenco si Virgiliu Paslariuc, transmisa astazi catre Procurorul General, Alexandru Stoianoglo. 

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Uzurparea puterii de stat constituie cea mai grava crima impotriva poporului. Conform Constitutiei noastre. In iunie 2019, prin actiuni criminale, Plahotniuc si grupul sau criminal au comis o tentativa de uzurpare a puterii in stat, acele actiuni au ramas nepedepsite penal. Incurajati de lipsa de reactie a autoritatilor statului, cetateanul Igor Dodon si complicii sai, in dorinta lor de a se mentine la putere si de a fura in continuare tara, au recurs ieri la acelasi gest disperat si criminal – de a uzurpa puterea in stat, calcand in picioare Constitutia tarii si vointa poporului. Acest lucru nu mai poate fi tolerat si acceptat nici de societate, dar nici de institutiile statului."

Astfel, avand in vedere evenimentele care s-au produs ieri, Sergiu Litvinenco impreuna cu Virgiuliu Paslariuc au sesizat Procuratura Generala.

Sergiu LITVINENCO, DEPUTAT PAS: "Am solicitat pornirea urmaririi penale in baza art. 339 alin. (1) Cod penal ”Uzurparea puterii in stat” de catre grupul criminal organizat si condus de cetateanul Igor Dodon, dar si pe faptul savarsirii de catre cetateanul Lupascu Boris a infractiunii prevazute de art. art. 351 alin. (1) Cod penal ”Uzurparea de calitati oficiale”, si anume a celei de judecator la Curtea Constitutionala. Sper ca de data aceasta, Procuratura Generala, care conform prevederilor legale este obligata sa „contribuie la respectarea ordinii de drept, efectuarea justitiei, apararea drepturilor si intereselor legitime ale persoanei si ale societatii” va examina in conformitate cu legea sesizarea si va stabili toate circumstantele si cronologia derularii evenimentelor."

Articole din aceeasi categorie