13.01.2020
Igor Dodon s-a intalnit cu Octavian Armasu si Sergiu Puscuta. Acestia au discutat despre relatiile dintre agentii economici transnistreni cu bancile comerciale din Moldova
Problemele agentilor economici din regiunea transnistreana si a relatiilor acestora cu bancile din Republica Moldova au fost discutate in cadrul unei sedinte.

Presedintele RM Igor Dodon, impreuna cu guvernatorul BNM, Octavian Armasu, si ministrul Finentelor, Sergiu Puscuta, au discutat despre posibilitatea utilizarii monedei nationale ca mijloc de plata intre agentii economici din Transnistria si bancile comerciale din Moldova.

„In context, s-a remarcat ca masurile propuse vizeaza eliminarea riscurilor privind spalarea banilor, in conformitate cu obligatiile internationale asumate de Republica Moldova.

Am fost unanimi in opinia privind necesitatea continuarii dezbaterii acestei probleme in cadrul Grupului de lucru pentru masurile de consolidare a increderii, cu participarea expertilor din Chisinau si Tiraspol”, a scris pe pagina sa de facebook, Igor Dodon.

Articole din aceeasi categorie