27.01.2021
Igor Dodon reactioneaza dupa ce Maia Sandu a inaintat-o pe Natalia Gavrilita la functia de prim-ministru: "A intarziat, dar...s-a incadrat in termenul stabilit de socialisti, care era pana pe 1 februarie"

Asteapta programul si componenta Guvernului pentru a decide cu deputatii din PSRM daca o va vota pentru functia de premier. Este reactia lui Igor Dodon, dupa ce Maia Sandu a inaintat-o pe Natalia Gavrilita la functia de prim-ministru. Fostul sef de stat spune ca Maia Sandu a desemnat un candidat cu intarziere, dar totusi in termenul stabilit de socialisti.

Igor DODON, LIDER PSRM: "Presedintele si-a amintit de obligatiile sale constitutionale si a intarziat, dupa o luna de deliberari, cu un candidat la functia de prim-ministru, indeplinind in acelasi timp termenul stabilit de socialisti, care era pana la 1 februarie."

Fostul sef de stat spune ca astepta programul si componenta guvernului propuse de Gavrilita. Conform constitutiei, sunt date 15 zile pentru acest lucru.

"Cred ca parlamentul nu ar putea intarzia si sa analizeze aceasta problema saptamana viitoare, cand se deschide sesiunea parlamentara.

La sfarsitul acestei saptamani va avea loc o sedinta a Consiliului Republican al PSRM, unde, pe langa alte probleme strategice, vom discuta pozitia noastra cu privire la votarea sau nevotarea noului guvern.

Cred ca fractiunea parlamentara a socialistilor ar trebui sa participe la audierile si dezbaterile parlamentare privind programul si componenta noului guvern, pentru a arata oamenilor calitatea si profesionalismul echipei actuale / foste a Maia Sandu."

Articole din aceeasi categorie