06.05.2022
Igor Dodon nu se va conforma legii si va purta panglica Sfantului Gheorghe: „Daca voi fi amendat ma voi adresa la CEDO”

Fostul presedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, spune ca nu se va conforma legii si va purta panglica Sfantului Gheorghe in ziua de 9 mai. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni de la Publika TV.

Dodon a mai spus ca daca va fi amendat, se va adresa in instanta, iar daca justitia din Moldova nu-i va da castig de cauza, isi va cauta dreptatea la CEDO.

Totodata, fostul presedinte a spus ca le cere cetatenilor sa decida singuri daca sunt sau nu gata sa-si asume consecintele sfidarii legii.

„Asa cum am promis, la 9 mai voi iesi la Marsul Victoriei, voi purta panglica Sfantului Gheorghe, la fel si familia mea. Eu nu-i indemn pe toti cetatenii sa faca acelasi lucru, pentru ca fiecare trebuie sa decida pentru sine. Noi credem ca legea adoptata contravine Constitutiei si ea va fi anulata, fie de catre viitorul Parlament, fie prin intermediul Curtii Europene,” a mai spus ex-presedintele Moldovei.

La data de 20 aprilie, simbolurile „Z”, „V” si panglica „Sfantului Gheorghe” au fost interzise pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit proiectului de lege, pentru confectionarea, vanzarea si detinerea simbolurilor respective, persoanele fizice risca o amenda de la 4 500 pana la 9 000 de lei sau munca neremunerata in folosul comunitatii de la 30 pana la 60 de ore, iar persoanele juridice si cu functii publice, care vor incalca legea, risca o amenda de la 9 000 pana la 18 000 de lei.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie