10.07.2020
Igor Dodon nu mai este atat de sigur ca alti deputati nu vor pleca de la PSRM si declara ca s-au ridicat taxele de cumparare a parlamentarilor - VIDEO

Dupa ce a plecat din partid, iar socialistii il faceau cu ou si otet, astazi Igor Dodon il ridica in slavi pe Stefan Gatcan, spunand ca anume datorita lui a fost deblocata ieri activitatea parlamentului. Pe de alta parte, presedintele nu mai este atat de sigur ca nimeni nu va pleca de la PSRM si declara ca  s-au ridicat taxele de cumparare a deputatilor. Maia Sandu sustine ca ceea ce s-a intamplat cu Gatcan s-a dorit a fi o lectie pentru cei care o sa mai incerce sa plece.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT SOCIALIST: „Condamnam inca un act de prostitutie politica, PSRM este cea mai mare forta politica din Parlament si declara razboi acestor tradatori, persoanelor corupte si va face tot posibilul ca Parlamentul sa fie dizolvat.”

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Domnul Gatcan si-a jucat un rol foarte important, pozitiv, in deblocarea activitatii parlamentului. Domnul Gatcan a procedat ca un medic advarat, el a hotarat o problema, datorita lui, medicii vor primi incepnad cu 1 septembrie, salariu majorat cu 30%.”

Igor Dodon sustine ca nu a vorbit cu Gatcan in ultimele doua saptamani si ca nu are de gand sa-i ceara explicatii pentru cele intamplate, pentru ca... timpul va arata totul, sustine el. Iar la intrebarea daca se mai asteapta ca unii deputati socialisti sa mai paraseasca fractiunea, acesta nu a mai raspuns atat de sigur si a declarat ca taxele pentru cumpararea deputatilor au crescut.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Deja-i 2 milioane de euro deputatul voi stiti? Asa la ei au crescut taxele.”

L-am intrebat pe presedinte de ce deputatul nu a stat in carantina, avand in vedere ca a revenit de peste hotare.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Dar de ce nu aveti aceeasi intrebare catre alti deputati care revin in tara dupa ce merg in Romania, in Cehia, in alte tari si vin la sedinta Parlamentului? De ce nu-i intrebati de ce nu stau 14 zile in carantina? Gatcan pe voi va intereseaza. Lasati cazul asta intr-o parte.”

Iar pentru faprul ca i-a oferit lui Gatcan paza de stat din bani publici fara sa fie clar  ce pericol il pastea pe acesta, Igor Dodon s-a justificat prin faptul ca nu este doar un caz de acest fel.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „ Este vorba nu doar de deputati, este vorba si de procurori si de unii judecatori care atunci cand se lua decizia privind arestul preventiv a lui Plahotniuc si erau presiuni enorme la Curtea de Apel si la judecatorie ca sa nu fie decizii pozitive pe acest mandat. De aceea pe o anumita perioada, scurta, lunga, astfel de decizii se iau de catre conducerea statului.”

Cei din opozitie, insa, sustin ca Gatcan a fost intimidat, iar tot ce s-a intamplat cu el  s-a vrut a fi o lectie pentru cei care se vor mai gandi sa plece de la socialisti.

Gatcan a parasit tara pe 1 iulie, a doua zi dupa ce a anuntat ca pleaca de la socialisti si se alatura grupului Candu. Atat cei din PSRM, cat si cei din PRO Moldova s-au acuzat reciproc de intimidari. Stefan Gatcan a revenit in tara acum doua zile, iar ieri a fost deputatul care a asigurat cvorumul la sedinta Parlamentului.

Articole din aceeasi categorie