10.07.2020
Igor Dodon: “Maia Sandu a sarit intr-o roata, cand eu am propus o coalitie larga cu participara PSRM, PAS, PPDA si PD”

Intrebat daca exista un dialog intre partidele din opozitie, seful statului propune o coalitie larga cu participarea PSRM, PAS, DA si PD. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Presedintele raspunde".

-Dupa blocajele din Parlament, exista dialog cu anumite partide din opozitie?

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Avem mai multe partide de opozitie care incearca sa se coalizeze. In primul rand, parlamentul nu corespunde rezultatelor din februarie, el trebuie dizolvat. Dar CC a spus ca nu poate fi real. Aceasta componenta va fi inca 6, 7, 8 luni. Pana la urmatoarele alegeri anticipate cine este ? 

Cum dizolvam parlamentul? Unica cale legala este demisia Guvernului. Sau de buna voie sau prin 51 de voturi. Eu am spus ca domnul Chicu isi va da demisia atunci cand vom decide toti ca mergem la dizolvarea parlamentului. Dar pana atunci, Guvernul trebuie sa lucreze eficient. In toamna, dupa alegeri, vom decide. Doar in cazul cand declansam procesul, Chicu chiar daca pleaca va ramane interimar. 

Eu nu vad nicio formula de schimbare a guvernului decat prin coalitie larga cu participarea PSRM, PAS, DA si PD. Maia Sandu este gata sa semneze motiunea de cenzura. Eu abia astept sa vad semnatura alaturi de Sor si Candu. Puteti sa dati dovada de caracter si mergeti cu Sor si Candu. Neformal sunteti impreuna".

Articole din aceeasi categorie