08.07.2019
Igor Dodon l-a numit pe fostul ministru al Finantelor din guvernul Filip Ion Chicu, in functia de consilier al Presedintelui Republicii Moldova - FOTO
Presedintele, Igor Dodon, l-a numit astazi pe ex-ministru al finantelor Ion Chicu in functie de consilier al Presedintelui Republicii Moldova. Dodon spune ca mizeaza pe conlucrarea pe care a avut-o cu Chicu in perioada anilor 2005-2009.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "De mai multe ori am apreciat public eforturile dumnealui menite sa sporeasca eficienta sistemului bugetar-fiscal, bazindu-ma, inclusiv, pe conlucrarea pe care am avut-o in perioada 2005-2009 in echipa cu Dna Greceanii. Experienta obtinuta in acea perioada, dar si activitatea dlui Chicu in cadrul Bancii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost rationamentele pentru care am acceptat fara echivoc numirea sa in decembrie 2018 in functia de ministru. In pofida mai multor provocari pentru domeniul bugetar in aceasta perioada, Dl Chicu impreuna cu echipa de profesionisti din cadrul Ministerului Finantelor, a reusit sa mentina stabilitatea sistemului bugetar-fiscal.

Am discutat despre provocarile pentru sistem legate de specificul anului 2019, inclusiv necesitatea promovarii unor politicii bugetar-fiscale pentru sporirea competitivitatii economiei noastre, implementarea cu succes a legii salarizarii in sectorul public, alte reforme stringente pentru sistemul financiar-bancar al tarii. Avind in vedere experienta pe care o are in aceste domenii, integritatea, dar si necesitatea atragerii specialistilor notorii in serviciul statului si societatii, i-am propus dlui Chicu sa accepte functia de Consilier al Presedintelui Republicii Moldova. Lucrurile bune trebuie continuate in tara, iar analiza obiectiva a erorilor si lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes in viitor. Tara are nevoie de profesionisti consacrati, integri si devotati statului Republica Moldova! Ma bucur ca dl Chicu a acceptat aceasta propunere."



Articole din aceeasi categorie