10.07.2020
Igor Dodon il lauda pe Stefan Gatcan, pentru ca s-a prezentat la sedinta Parlamentului. Reactia sefului statului, intrebat de ce socialistul nu a stat in carantina - VIDEO

Igor Dodon il lauda pe Stefan Gatcan si spune ca a procedat ca un medic adevarat, cand s-a intors la sedinta Parlamentului. Seful statului a evitat sa spuna de ce socialistul nu a stat in carantina, desi s-a intors din Romania. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Presedintele raspunde."

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Fiecare deputat isi are pozitia sa. Sunt persoane care isi asuma anumite riscuri. Nu este cazul sa discut eu cu fiecare deputat. Dupa ziua de ieri, activitatea parlamentului a fost deblocata. Domnul Gatcan a jucat un rol important, pozitiv, in deblocarea activitatii parlamentului. Ieri, domnul Gatcan a procedat ca un medic adevarat. Datorita lui medicii vor primi salariu majorat. In mare parte, datorita faptului ca a venit la parlament. Nu am discutat cu Gatcan in ultimele doua saptamani."

Intrebat de ce Stefan Gatcan nu a stat in carantina, desi s-a intors din Romania, Igor Dodon a evitat sa raspunda.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "De ce nu oferiti aceeasi intrebare altor deputati care s-au intors din Romania, Cehia si vin la sedinta Parlamentului? Gatcan pe voi va intereseaza. Lasati cazul asta intr-o parte."

In ceea ce tine de paza, Igor Dodon spune ca orice persoana cu demnitate publica, daca simte pericol pentru activitatea profesionala, are dreptul sa se adreseze organelor de stat ca sa-i asigure paza. 

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Ambasadorul SUA are paza de la SPPS, pentru ca s-a adresat in mod scris, cu vreo 2-3 ani in urma. Fiecare cerere de acest tip se adreseaza presedintelui, care dispune paza de stat. In ultimele cateva saptamani, eu am dispus paza de stat la mai multi functionari publici, este vorba de procurori, judecatori, atunci cand se lua decizia privind arestul preventiv asupra lui Plahotniuc."

Stefan Gatcan a fost ieri prezent la sedinta Parlamentului. Astfel, Legislativul a avut cvorum si a putut sa desfasoare sedinta, insa documentul prin care Parlamentul trebuia sa ia act de demisia lui Gatcan a fost retras de pe ordinea de zi a legislativului. 

Gatcan a ajuns in tara aseara, de la Iasi. Acesta a fost surprins de reporterii romani, intr-un hotel. Deputatul a declarat pentru presa de acolo ca nu a fugit din Moldova, ci a venit intr-o vacanta. 

Pe 1 iulie, presedintele fractiunii PSRM, Corneliu Furculita, anunta ca Gatcan elibereaza fotoliul din legislativ, fara sa existe vreo declaratie oficiala publica de la el. Se intampla dupa ce medicul spunea, cu o zi inainte, ca lasa PSRM-ul de dragul echipei de la PRO Moldova.  

Tot pe 1 iulie, Gatcan dispare din tara, iar socialistii si colegii lui Andrian Candu se acuza reciproc de intimidari asupra deputatului. Cazul a ajuns si in presa straina. 

Articole din aceeasi categorie