28.08.2020
Igor Dodon - huiduit dimineata si seara, de Ziua Independentei. Seful statului a fost bruiat in timp ce isi tinea discursul la deschiderea Arenei de fotbal de plaja din parcul la Izvor: "Rusine, rusine" - VIDEO

Dupa ce a fost huiduit la depunerea de flori de ieri dimineata, Igor Dodon a incheiat Ziua Independentei tot cu huiduieli. El a fost bruiat in timp ce isi tinea discursul la deschiderea Arenei de fotbal de plaja din parcul la Izvor. Arena a fost construita din banii FIFA si ai Federatiei Moldovenesti de Fotbal, dupa ce primaria a dat terenul in arenda.

Veniti la inaugurarea arenei, oamenii l-au huiduit pe presedinte in momentul in care acesta si-a facut aparitia la tribuna. Ei spun ca nu inteleg ca cauta la un asemenea eveniment seful statului, care nu a avut nicio contributie financiara.

“El a venit la deschidere, dar nu a participat cu niciun leu. Aici unde a fost terenul pentru chisinauieni a facut stadion, unde sa nu poata intra niciun orasean aici.”

“Nu-i in regula, nu-l vedem, noi stam ingraditi aici, ei stau acolo. Nu-i normal deloc. Daca faci cu oameni, fa cu oamenii.” 

Lucrarile de constructie a noului stadion au costat peste un milion de euro. 80 la suta din cheltuieli au fost acoperite de forul international FIFA, iar restul de Federatiei Moldovenesti de Fotbal. Arena a fost ridicata dupa ce primaria a dat in arenda pentru un termen de 25 de ani terenul din Parcul La Izvor. La intrebarea cu ce a contribuit el la constructia arenei, Dodon a spus:

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Fara conlucrarea tuturor autoritatilor statului un astfel de obiectiv este imposibil de construit in acest termen. Anterior, nu era conlucrarea intre municipalitate si guvern, intre Presedentie, Guvern si Parlament.” 

Totodata, Igor Dodon a declarat ca in timpul apropiat va fi deschisa si Arena Chisinau, cea care trebuia sa fie inaugurata inca in octombrie, anul trecut, de hramul orasului, insa asa si nu a mai primit niciun vizitator.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Sunt necesare surse suplimentare. Se duc negocieri ca investitorul sa vina cu aceste surse care a construit pana acum, ca sa nu cautam bani din buget. Trebuie sa deschidem acest obiectiv pana la sfarsitul anului.”

Noua arena din parcul “La Izvor” are o capacitate de o mie de locuri si poate sa gazduiasca mai multe evenimente sportive. Pe langa competitiile de fotbal pe plaja, pe teren pot fi disputate turnee de rugby, volei, minifotbal, dar si altele. 

Leonid OLEINICENCO, PRESEDINTELE FMF: “La inceputul toamnei noi acoperim terenul si pana in luna mai, astfel ca genurile de sport de iarna vor putea fi practicate pe acest edificiu.” 

Pe arena sunt patru vestiare pentru jucatori si o cabina speciala pentru arbitraj. Iar in fata tribunei centrale este instalat un ecran mare care afiseaza mai multe informatii in timpul meciurilor.

Articole din aceeasi categorie