02.11.2020
Igor Dodon, dupa ce a fost invins de Maia Sandu in primul tur al alegerilor prezidentiale: "Este un raspuns celor care au spus de falsificari. Ar fi bine sa va cereti scuze de la autoritati" - VIDEO

Igor Dodon a facut declaratii de presa dupa anuntarea rezultatelor din primul tur al alegerilor prezidentiale. El se arata convins ca o va castiga contracandidata sa, Maia Sandu, in turul II, pe 15 noiembrie.

Igor DODON, CANDIDAT INDEPENDENT SUSTINUT DE PSRM: "Vreau sa mentionez trei lucruri despre alegerile din primul tur: 

1.Vreau inca o data sa multumesc celor care au participat activ si le multumesc celor care m-au sustinut prin vot direct. Am vazut mobilizare, dar sper ca in turul II va fi mai mai buna. Faptul cum au votat cetatenii este un raspuns celor care au spus de falsificari. Vreau sa ma adresez candidatilor ca ar fi bine sa-si ceara scuze. Despre falsificari, rezultatul va covine nu? Ieri autoritatile au demonstrat ca pot organiza alegeri libere, democratice. Vreau sa o felicit pe Maia Sandu ca a ajuns in turul II. Se repeta situatia cand am fost doi concurenti pentru functia de presedinte.

Eu cred ca ne vom vedea la dezbateri televizate si acest contracandidat facea declaratii de falsificari.

Am remarcat ca diaspora a fost activa. Reprezinta un electorat paralel al RM, are propria viziune si marea parte se afla in disonanta cu populatia care locuieste si munceste acasa. Asta e realitatea. Vreau sa remarc alegerile au demonstrat o tendinta clara in politcul din RM. Alegatorii din stanga reprezinta 55, 60 % din alegatori. Dar, din stanga este majoritara si reprezinta 55 %. Aceasta situatie va caracteriza si rezultatele turului 2. sunt convins in mobilizarea masiva si obtinerea victoriei pe 15 noiembrie.

Multumesc celor care si acum vor fi alaturi ca sa asigure mobilizarea masiva pentru RM. Nu putem permite destabilizare in tara".

Articole din aceeasi categorie