12.06.2020
Igor Dodon, despre recordul de 406 cazuri COVID - 19, inregistrate ieri: "De a sista activitatea economica nu este necesar"

Presedintele, Igor Dodon, spune ca recordul de 406 cazuri de coronavirus inregistrat ieri este rezultatul relaxarii restrictiilor. El sustine ca oamenii nu asculta sfaturile medicilor si se imbulzesc in transportul public. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii "Presedintele raspunde".

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Ultimele 2 zile a fost antirecord si nu doar in RM, dar la nivel global. S-a intamplat datorita faptului ca au fost scoase restrictiile pe mai multe activitati si nu doar in Republica Moldova. Asta a dus la cresterea peste tot in lume. Evident se intampla si in RM. Situatia e grava, in lume in general.

Oamenii nu asculta sfaturile medicilor. Se suie in rutiera ca in banca de sprote. Autoritatile incearca sa stranga "gaica". A inceput raspandirea comunitara.

A crescut numarul de cazuri, dar situatia nu este iesita de sub control. Am fost prin 20-25 de spitale din Moldova. Medicii sunt pregatiti, au consumabile, sunt paturi.

Nu putem sa ne-o permitem sa introducem starea de urgenta. Dar unele decizii trebuie luate. In transportul public este cel mai mare risc. De a sista activitatea economica nu este necesar".

Ieri, in tara noastra au fost inregistrate un numar record de 406 cazuri de infectare cu COVID -19.

Citeste si : Ultima ora. Inca 406 cazuri de Covid-19 inregistrate astazi in tara noastra. Bilantul ajunge la 10 727

Articole din aceeasi categorie