02.03.2020
Igor Dodon, despre protestul veteranilor: "Intr-adevar, autoritatile trebuie sa le acorde atentie sporita"
Igor Dodon spune ca autoritatile trebuie sa acorde mai multa atentie veteranilor de razboi. Declaratiile au fost facute in contextul protestelor din centrul capitalei.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: "Intr-adevar, autoritatile trebuie sa le acorde atentie sporita si din cate cunosc, este creat si un consiliu in frunte cu domnul Gaiciuc, ministrul Apararii, care a avut intrevederi cu ei, au gasit solutii pentru revendicarile veteranilor.

Urmeaza sa discute in continuare pentru a mai gasi solutii. Ceea ce tine de proteste, este un lucru democratic atat timp cat nu se incalca legislatia."

In centrul capitalei, sute de oameni protesteaza astazi. Printre ei, sunt veteraniii razboiului de pe Nistru care cer demisia premierului Ion Chicu.

Acestia au spart usa guvernului pentru a intra in cladire. Veteranii de razboi sunt nemultumiti ca beneficiaza de o indemnizatie mizera.

Scandalul a izbucnit dupa declaratia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a spus ca Rusia a intervenit pe teritoriul RM pentru a opri varsarile de sange. Asta i-a nemultumit pe veterani care au iesit de mai multe ori in strada si au cerut demisia ministrului Ciocoi.

CITESTE SI: Veteranii Razboiului de pe Nistru sunt indignati de declaratiile ministrului de Externe, care a spus ca Rusia a intervenit in conflictul armat pentru a opri varsarile de sange - VIDEO

CITESTE SI: Veteranii razboiului de pe Nistru au iesit in strada sa ceara mai multe ajutoare sociale. Ei spun ca dintr-un sir de inlesniri care li s-au promis, ei beneficieaza doar de o indemnizatie mizera si calatorii gratuite in transportul public - VIDEO

CITESTE SI: Dupa declaratiile facute de Aureliu Ciocoi precum ca Rusia a intervenit in conflictul armat de pe Nistru pentru a opri varsarile de sange, acesta nu vrea sa comenteze daca isi va da demisia asa cum ii cer veteranii - VIDEO

Articole din aceeasi categorie