22.11.2019
Igor Dodon, despre geanta cu care a fluturat Ilan Sor la o conferinta de presa si a spus ca ia dus-o plina cu ceva, dar si finantarea calatoriilor sale in Rusia de Renato Usatii - VIDEO
Igor Dodon sustine ca declaratiile lui Ilan Sor, privind geanta pe care i-o ducea la presedintie plina cu "ceva", sunt niste atacuri politice. Cat despre documentele pe care le-a prezentat anterior Renato Usatii, care sustinea ca i-a finantat mai multe vizite ale sefului statului la Moscova, acesta sustine ca declaratiile au fost atacate in instanta si ca sunt afirmatii false.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM: „Toate aceste declaratii sunt atacurile politicienilor. Daca o sa raspund la toti, atunci nu o sa avem timp sa ne ocupam de treburile tarii. Noi toate atacurile le-am atacat in instanta.”

Cat despre declaratiile lui Usatii, precum ca s-ar afla printre finantatorii lui Igor Dodon, seful statului spune ca declaratiile au fost atacate in instanta si ca sunt afirmatii false.

La inceputul lunii februarie, Sor sustinea ca l-a plimbat pe Dodon cu avioanele sale personale, ca i-a dat bani pentru doua campanii electorale si ca i-a dus mai multe genti pline cu... „ceva”.

Atunci, Presedintia comenta ca declaratiile sunt niste provocari.

Mai tarziu, intr-o alta conferinta de presa, deputatul Ilan Sor a spus ca vom afla ce se afla in geanta pe care a fluturat-o „cand in Moldova vor renaste kolhozurile."

Ilan Sor l-a denuntat anterior pe ex-premierul Vlad Filat, spunand ca i-a dat mita in valoare de 250 de milioane de dolari.

In baza depozitiilor sale, Filat a ajuns pentru 9 ani la inchisoare. Sor nu a fost pedepsit in acel dosar, datorita autodenuntului.

In schimb, el a fost condamnat la sapte ani si jumatate de puscarie in prima instanta, pentru ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii. Sor se declara nevinovat si se plimba in libertate pana cand se va pronunta Curtea de Apel Cahul.

Intr-un an de cand dosarul a ajuns la instanta de la Cahul, amanarile s-au tinut lant.

Acum Ilan Sor se afla in cautare internationala.

CITESTE SI: La propria televiziune, Ilan Sor raspunde. Ce era in geanta pe care a fluturat-o la o conferinta de presa si a spus ca i-o ducea lui Igor Dodon plina cu "ceva": "3 milioane de dolari pe care Filat i-a luat din BEM si i-a transmis lui Dodon pentru numirea lui Timofti in calitate de presedinte al tarii" - VIDEO

Articole din aceeasi categorie