25.09.2020
Igor Dodon, despre avizul negativ al CC privind modificarea Constitutiei: "Cine conduce CC? Oare nu reprezentantul opozitiei?"

Presedintele Igor Dodon spune ca reforma justitiei va ramane o prioritate, insa nu este de acord cu avizul negativ la Curtii Constitutionale dat proiectului de modificare a Constitutiei, cu referire la sistemul judecatoresc.

"Am vazut acest aviz si explicatia celor de la CC. Sunt cateva elemente. In primul rand noi nu putem comenta ceea ce face CC, deciziile se executa. Au fost si alte decizii cu care eu nu am fost de acord, spre exemplu creditul rusesc si asa mai departe. De accea eu nu voi comenta din punct de vedere juridic ceea ce tine de elementele invocate de CC. Reforma justitiei ramane pentru noi o prioritate si aici vreau sa vin cu un mesaj pentru oponentii nostri care spuneau ca noi vrem sa stopam reforma justitiei. Stimati oponenti, dar cine conduce CC acum? Oare nu reprezentantul opozitiei delegat de dvs pe criterii politice?", spune Igor Dodon in cadrul emisiunii "Presedintele Raspunde".

Seful statului spune ca modificarea propusa a fost discutat pe larg in societate, a fost avizata pozitiv deConsiliul Europei, dar si de comisia de la Venetia. 

"Ea acum a fost blocata. Pe o anumita perioada aceasta inseamna blocarea unor procese. Solutiile trebuie elaborate de urgenta. O noua modificare a Constitutiei, discutata pe intern si extern si propusa din nou CC. Noi vom insista pe reforma justitiei", a mai spus Igor Dodon.

Recent, Ion Chicu a invinuit Curtea Constitutionala ca ar fi blocat reforma justitiei. Acesta sustine ca ministrul Justitiei, Fadei Nagacevschi, a zburat la Strasbourg pentru a identifica solutii, dupa ce Curtea a respins initiativa Guvernului Chicu de a modifica Constitutia.

Curtea Constitutionala spune ca si-a bazat considerentele doar pe Constitutie.

Articole din aceeasi categorie