16.04.2021
Igor Dodon: "Decizia CC va duce la blocaj si destabilizare. PSRM va initia un proiect de hotarare pentru a aproba declaratia de uzurpare a puterii de stat"

Presedintele PSRM, Igor Dodon, spune ca socialistii vor inainta astazi un proiect de hotarare prin care sa aprobe declaratia de uzurpare a puterii de stat. Acesta va fi propus astazi in sedinta Legislativului. Totul dupa ce ieri, Curtea Constitutionala a decis ca alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate.

Igor DODON, PRESEDINTELE PSRM: "Sa va explic ce s-a intamplat ieri. Vreau sa mentionez ca toti cetatenii care traiesc in tara sunt de acord ca acest an este foarte dificil, iar in primele 3-4 luni nu am vazut schimbari spre bine. Cine se face vinovat de asta? De ce este mai dificil? Pentru ca avem lupta dintre Presedintie si alte institutii. Ieri Curtea Constitutionala a luat o hotarare care nu va duce la calmarea situatiei, ci la blocaj si destabilizare. Am fost dimineata la Parlament, acum incepe sedinta, si am discutat care este pozitia PSRM. Toti trei judecatori au fost desemnati de Blocul ACUM. Ce a fost ieri, a fost o sfidare a normelor constitutionale."

In acest sens, Igor Dodon spune ca PSRM a elaborat un proiect de hotarare pentru a aproba declaratia de uzurpare a puterii de stat si va fi propus in sedinta Parlamentului.

Igor DODON, PRESEDINTELE PSRM: "Nu ne temem de alegeri anticipate, dar este incorect sa sfidezi Constitutia si sa calci in picioare normele legale. Dar ramanem consecventi pe pozitia ca alegerile trebuie sa aiba loc dupa ce asiguram venirea in tara a cel putin 1-1,5 milioane de doze de vaccin. Daca Maia Sandu va incerca sa le organizeze mai devreme, noi nu vom permite acest lucru."

Totodata, Dodon mentioneaza ca cel mai probabil au fost facute presiune asupra judecatorilor.

"Nu cred ca intamplator a venit personal Maia Sandu, este o presiune, plus este si conflict de interese. Cred ca acesti trei judecatori vor avea soarta judecatorilor lui Plahotniuc. Ati facut o greseala, ati calcat pe aceeasi grebla. Nu se merita. Niciunul din ei nu a castigat concursul initiat de Parlament", a adaugat Dodon.

Articole din aceeasi categorie