14.01.2020
Igor Dodon comenteaza decizia SUA de a-l declara pe Vlad Plahotniuc, persoana indezirabila: „Este un stimul in combaterea coruptiei”
Igor Dodon comenteaza decizia SUA de a-l numi pe Vlad Plahotniuc persoana indezirabila, spunand ca este un stimul in combaterea coruptiei. Declaratiile au fost facute pentru o agentie de presa rusa.

Igor Dodon a multumit partenerilor Republicii Moldova pentru decizia de a impune sanctiuni contra fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a fugit din tara, comentand astfel o declaratie a secretarului de stat american, Michael Pompeo.

„Sanctiunile impotriva oligarhului Vlad Plahotniuc, care a fugit din tara, este un semnal bun si asteptat din partea partenerilor nostri occidentali, fapt pentru care le suntem recunoscatori. Am apelat in mod repetat la acestia, inclusiv in mod direct catre SUA cu o astfel de solicitare. Insa, pentru a obtine un rezultat a fost nevoie de munca, in special a autoritatilor noastre care au prezentat suficiente argumente pentru asta”, a spus Igor Dodon pentru agentia TASS.

El a amintit ca aceasta problema a fost discutata detaliat in cadrul sedintei Consiliului de Securitate de la sfarsitul anului trecut.

Igor Dodon a subliniat faptul ca aceasta decizie este un stimul suplimentar pentru lupta impotriva coruptiei. „Este o misiune deloc usoara, dar fara rezolvarea ei tara noastra nu are viitor si noi suntem obligati sa o rezolvam”.

Seful statului nu a uitat sa mentioneze contributia Federatiei Ruse, unde Plahotniuc a fost condamnat pentru o serie de acuzatii si a fost inclus in lista celor cautati international.

„Plahotniuc nu este primul care a pus mana pe intregul stat si joaca jocuri geopolitice. Aceeasi soarta i-a asteaptat si pe alti politicieni care au incercat sa joace in folosul lor contra puterilor lumii”, spune Igor Dodon.

VEZI SI: ULTIMA ORA. Anuntul facut de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, privind aflarea lui Vlad Plahotniuc pe teritoriul Americii

 

Articole din aceeasi categorie