22.09.2020
Igor Dodon ar putea primi o surpriza neplacuta de la rusi in timpul apropiat. Ion Sturza: "Dodon ar aparea intr-o forma umilitoare"

Ion Sturza mentioneaza ca in detrimentul lui Igor Dodon ar exista un material care il descrie pe Dodon intr-o forma foarte umilitoare, iar seful statului duce negocieri foarte aprinse intre anumite servicii din Federatia Rusa si cu posesorii acestui material ca sa nu fie publicate pana la alegerile prezidentiale. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Cum este privit presedintele in afara? Iata ca Igor Dodon se afla la sfarsitul unui mandat de patru ani, nu a reusit sa obtina nicio invitatie nici la Kiev, nici la Bucuresti, desi s-a cerut foarte mult, nu a vizitat tarile vecine… L-am vazut la Moscova o data pe saptamana, ironic vorbind."

Ion STURZA, EX-PRIM-MINISTRU RM: "Stiti, domnul Dodon a avut multe vizite, dar vizite ca sa fie si el la numar si mai tragea cate un selfie cand un sef de stat se ducea la veceu, el ii prindea si tragea cate un selfie, dupa care le posta pe facebook."

Ion Sturza mentioneaza ca pe Igor Dodon, in timpul apropiat, il asteapta o neplacuta surpriza. 

"Ce gandesc de fapt rusii despre el? Eixista o scurgere masiva de informatie, despre corespondenta interna de la o institutie ruseasca, care este responsabila de Soft power, care face aceste operatiuni speciale, inclusiv in Republica Moldova, de suport a fortelor pro-ruse.

In sarcina lor este si lucrul cu Dodon. In acest material, care partial l-am vazut si eu, sunt foarte multe documente interne unde il descriu pe domnul Dodon intr-o forma foarte umilitoare. Pentru un familist, un ortodox, forma aceasta de analiza este foarte umilitoare. Acum, dupa cate inteleg eu, duce o negociere foarte aprinsa intre anumite servicii din Federatia Rusa si cu posesorii acestui material ca sa nu fie publicate pana la alegerile prezidentiale", mentioneaza fostul premier.

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: "Adica sa nu fie publicate pana atunci, iar dupa sa fie?"

Ion STURZA, EX-PRIM-MINISTRU RM: "Dupa aceea posibil sa fie publicate. Adevarul este ca si cei care poseda aceste materiale au niste jocuri cu Federatia Rusa si au si ei niste incercari de a-si trage niste foloase."

Intrebat daca Igor Dodon cunoaste despre existenta acestor materiale, fostul premier spune ca cel mai probabil da, iar seful statului ar trebui deja sa isi pregateasca si familia, dar si adeptii.

"Eu cred ca stie, primele semnale au fost date deja. Este umilitor, eu cred ca Dodon trebuie sa isi pregateasca si propria familie si adeptii…

Eu nu vreau sa deschid aceasta tema pentru ca nu vreau sa fiu eu primul care face premiera acestor materiale, dar pentru mine ca cetatean a RM este umilitor si jignitor sa stiu ca prietenii din Federatia Rusa a domnului Dodon, cei care se ocupa de dosarul lui il trataeaza in asa fel.

La sfarsitul anului trecut am fost invitat de partenerii mei din Federatia Rusa, care au finantat cateva proiecte in Europa intr-un consortiu cu bancile europene, la un forum economic, la care am fost intr-un grup mai restrans chiar la o intalnire cu Vladimir Putin.

In acest grup, noi am avut ocazia sa discutam inclusiv si despre RM si am vazut multa ironie vizavi de domnul Dodon.

Dar, Dumnezeu cu dansu cu Rusia", mentioneaza Sturza.

Articole din aceeasi categorie