27.12.2019
Igor Dodon: Alegerile prezidentiale ar putea avea loc pe 8 noiembrie
Urmatoarele alegeri prezidentiale ar putea avea loc pe 8 noiembrie 2020. Pe 8 septembrie ar putea sa inceapa campania electorala, iar peste doua luni cetatenii sa aleaga urmatorul presedinte. Astfel propune presedintele Igor Dodon sa aiba loc urmatorul scrutin. In ceea ce priveste Guvernul condus de Ion Chicu, presedintele spune ca acesta ar putea sa activeze in mandat deplin, pana in 2023, transmite IPN.

„Guvernul Chicu nu cade in anul 2020. Eu consider ca in 2020 noi vom avea doar alegeri prezidentiale, iar Guvernul Chicu are toate sansele, si eu sunt sigur, ca poate sa se afle in functie pana 2023. Caderea Guvernului Chicu inseamna alegeri parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon in cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Totodata, remanieri in Guvernul Chicu ar putea avea loc, dar nu dupa Anul Nou, ci in lunile februarie-aprilie. „Este necesar de modificat structura Guvernului, ea nu este functionala. Unele ministere trebuie sa le divizam in doua, sa revedem functiile inca o data. Evident, in cazul acesta, si unii ministri vor fi schimbati”, a afirmat Igor Dodon.

Seful statului considera ca Partidul Democrat nu este interesat de alegeri parlamentare anticipate si ca partidul Maiei Sandu, in special, isi doreste scrutin anticipat. De asemenea, in opinia lui, nimeni nu-si doreste crearea unei majoritati parlamentare cu PDM.

„Alegeri anticipate isi doresc doua partide – Partidul Sor si PAS. Partidul Maiei Sandu isi doreste anticipate pentru ca ar putea sa obtina mai multe mandate si, intr-adevar, ar obtine mai multe mandate in acest caz. Partidul Sor isi doreste alegeri parlamentare anticipate pentru ca a obtinut un rezultat nu rau la alegerile locale si ei considera ca ar putea sa fie alta conjunctura si ei sa fie luati in seama. Partidul lui Andrei Nastase nu-si doreste anticipate pentru, cel mai probabil, nu trece in Parlament, PDM nu trebuie sa-si doreasca anticipate pentru ca din cei 30 de deputati vor fi cel putin de doua ori mai putini, PSRM este gata de anticipate, dar care este sensul pentru anticipate, daca exista Guvernul care conlucreaza cu presedintele?”, se intreaba seful statului.

Articole din aceeasi categorie