17.07.2020
Igor Dodon: „Aici Andrei e bravo. Pana acum nu avea agenda, acum are.” Seful statului spune ca Nastase a impus-o pe Sandu sa semneze motiunea de cenzura impotriva Guvernului Chicu - VIDEO

Daca Guvernul Chicu va cadea, Guvernul Chicu interimar va fi in functie pana la alegerile anticipate. O spune Igor Dodon, care afirma ca nu va accepta sa desemneze un alt prim-ministru. Pe de alta parte, deputatul Alexandru Slusari, de la Platforma DA, partid care a inaintat motiunea de cenzura, afirma ca formatiunea este gata sa isi asume riscul numirii unui nou cabinet, fara o majoritate clara in Parlament, iar Andrei Nastase nu va mai candida la prezidentiale daca va ajunge premier.  

Desi considera ca nu se vor gasi suficiente voturi pentru a da jos Guvernul, Igor Dodon vorbeste totusi despre ce s-ar putea intampla in cazul in care cabinetul Chicu ar cadea.  

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA:“Doamna Sandu sunteti atat de naiva. Doamna Sandu sa faceti Guvern cu Candu si Sor si sa vedem ce candidatura o sa imi inaintati. Si nu o sa mearga am mancat usturoi si gura nu pute. Nu am de gand sa inaintez Guvern din transfugi.”

Maia Sandu spune ca lui Igor Dodon i-a fugit pamantul de sub picioare si ca ar fi intrat in panica, iar la toamna el va raspunde in fata cetatenilor, iar Guvernul sau in fata Parlamentului. In orice caz, seful statului sustine ca nu va accepta sa desemneze o candidatura inaintata de opozitie.

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: “Daca va cadea Guvernul, Moldova va fi condusa de cabinetul Chicu interimar pana la alegerile parlamentare anticipate de anul viitor.”

Dar, in gluma, probabil, spune ca l-ar putea propune pe Nastase premier. Daca asta se va intampla, liderul Platformei DA promite sa renunte la planurile pentru prezidentiale, a declarat colegul sau de partid.

Ieri, motiunea de cenzura impotriva cabinetului condus de Ion Chicu a fost citita in Parlament, iar saptamana viitoare documentul va fi supus votului. Sunt gata sa voteze pentru caderea premierului Platforma DA, PAS si Pro Moldova. 

Partidul Sor a spus ca se mai gandeste, iar PD refuza sa sustina aceasta initiativa, motivand ca nu ar colabora cu hotii de miliarde. Ion Chicu a ajuns prim-ministru in noiembrie anul trecut, dupa ce Maia Sandu a fost data jos tot printr-o motiune de cenzura.

Articole din aceeasi categorie