13.07.2020
Igor Dodon, acuzat de unii deputati PAS ca cedeaza satele aflate sub jurisdictia Chisinaului, numai ca Vadim Krasnoselski sa-i asigure voturi la prezidentiale - VIDEO

Igor Dodon se face ca ploua si nu reactioneaza  la declaratiile ambasadorului rus la Chisinau care a spus ca armata rusa nu va fi retrasa din stanga Nistrului. O spun unii deputati din PAS, care l-au acuzat astazi pe presedinte ca cedeaza satele aflate sub jurisdictia Chisinaului numai ca Vadim Krasnoselski sa-i asigure voturi la prezidentialele din toamna. In acelasi timp, Dodon l-a primit astazi la presedintie pe diplomatul rus, dar nici nu a pomenit de declaratiile care au bulversat opinia publica.

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: „Cand vine vorba de problema transnistreana sau cand vine vorba de prezenta militara rusa in Transnistria, presedintele Dodon ia apa in gura, baga capul in nisip, se face ca ploua. Chiar acum cateva zile in urma, ambasadorul rus a spus sus si tare ca armata rusa nu are de gand sa se retraga din Transnistria, iar tu presedintele Dodon o sa taci si o sa inghiti.”

Deputatul PAS sustine ca acest lucru se intampla pentru ca Igor Dodon s-ar fi inteles cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: „Cel mai grav ca s-a ajuns sa se cedeze pana si teritoriu. Acele sate chinuite din raionul Dubasari pe care Dodon este gata sa le cedeze doar pentru a obtine niste beneficii personale, pentru ca Krasnoselski si altii sa-i asigure voturile necesare in alegeri.”

Oazu NANTOI, DEPUTAT PAS: „Timp de 4 ani nu a facut nimic, este primul presedinte care l-a felicitat pe Krosnoselski ca a castigat alegerile. El nu indrazneste sa cracneasca in fata lui Putin despre retragerea trupelor rusesti.”

Mihai POPSOI, DEPUTAT PAS: „Igor Dodon doar se erijeaza in straie de aparator al suveranitatii si al Constitutiei, dar de fapt nu este mai mult de cat un simplu tradator de tara, care pentru interesele personale, de grup si de partid este gata sa tradeze pe oricine in aceasta tara.”

Acuzatiile deputatilor vin dupa ce ambasadorul Federatiei Ruse, Oleg Vasnetov, a declarat  intr-un interviu pentru o agentie de presa rusa ca trupele rusesti nu vor fi retrase de pe teritoriul din stanga Nistrului, pentru ca nu sunt create conditii pentru evacuarea armatei si a munitiilor, iar comunitatea rusa ar fi marginalizata in tara noastra. Desi am cerut un comentariu de la responsabilii de la presedintie, acestia ne-au spus ca nu vor comenta. Astazi, insa, la scurt timp dupa declaratiile deputatilor din PAS, Igor Dodon a anuntat ca s-a intalnit cu Vasnetov, dar nu a pomenit nimic despre declaratiile acestuia.

„Am discutat un spectru larg de chestiuni legate de consolidarea si dezvoltarea parteneriatului strategic dintre tarile noastre. In special, am vorbit despre rezultatele vizitei mele la Moscova, unde am asistat la parada militara", se arata in mesajul presedintelui de pe facebook. 

Uterior acesta a mai scris o postare, in care mentioneaza despre o discutie pe care ar fi avut-o tot astazi cu liderul regiunii din stanga Nistrului, Vadim Krasnoselski.

„Am abordat detalii ce tin de agenda de lucru a intrevederii noastre bilaterale, care este planificata pentru sfarsitul lunii iulie. Am adresat multumiri domnului Krasnoselski pentru abordarea constructiva a solutionarii problemelor de circulatie cu care se confrunta locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului", mai scrie presedintele.

Si cei din PRO Moldova cer adoptarea unui set de masuri urgente pentru deblocarea regiunii din stanga Nistrului, astfel incat locuitorii de acolo, dar si cei din dreapta sa poata circula liber. La fel, deputatii solicita Guvernului inceperea negocierilor oficiale cu Federatia Rusa pentru retragerea trupelor si munitiilor de pe teritoriul Republicii Moldova, sub monitorizare internationala. Presedintele, insa, nu a reactionat in niciun fel la declaratiile deputatilor.

Articole din aceeasi categorie