08.09.2019
Ideea ca in Moldova sa vina un procuror general european este sprijinta la Bruxelles, insa partea moldoveana trebuie sa ceara acest lucru. Seful PPE, Joseph Daul, spune ca aceasta decizie poate fi luata doar la Chisinau - VIDEO
Ideea ca in Moldova sa vina un procuror general european este sprijinta la Bruxelles, insa partea moldoveana trebuie sa ceara acest lucru. Seful Partidului Popular European, majoritar in Parlamentul European, spune ca aceasta decizie poate fi luata doar la Chisinau. Joseph Daul spune ca o solutie ar putea fi si un moldovean care a studiat ori care a activat in domeniul justitiei in spatial UE. Intr-un interviu acordat pentru PRO TV ieri, la incheierea vizitei la Chisinau, presedintele PPE a spus ca perspectiva de integrare europeana a Moldovei este una reala, doar ca sunt niste conditii pe care Chisinaul trebuie neaparat sa le indeplineasca.

Inainte de a pleca la aeroport, seful PPE a trecut pe la sediul PRO TV, unde a acordat un interviu Lorenei Bogza.

Lorena BOGZA, REALIZATOARE IN PROFUNZIME: „Ce parere aveti despre ideea unui procuror general strain? Cu ce ne poate ajuta UE in cee ace priveste desemnarea unui procuror European?”

Joseph DAUL, PRESEDINTE PPE: „Europa nu poate impune nimic... la nivel de UE sunt multi moldoveni care au muncit si invatat in UE.”

Joseph Daul a mai spus ca Moldova are perspective clare de integrare europeana in cazul in care va indeplini conditiile pe care si le-a asumat, si anume cele ce tin de reforma justitiei, lupta impotriva coruptiei si instituirea statului de drept.

Intrebat care va fi pozitia UE in cazul in care Rusia si Igor Dodon vor incerca sa propuna federalizarea, ca solutie pentru criza transnistreana, seful PPE a raspuns:

Joseph DAUL, PRESEDINTE PPE: „Cazul vine din Rusia, discutam cu Putin.”

Joseph Daul, care este presedintele celui mai mare partid din Parlamentul European, s-a aflat la Chisinau intr-o vizita de doua zile, la invitatia prim-ministrului Maia Sandu, si ea lider al unui partid ce face parte din familia PPE. Fostul deputat european spune ca a venit la Chisinau pentru a se asigura ca lucrurile in cee ace priveste reformarea justitiei merg in directia corecta si pentru a-si demonstra sprijinul pentru partenerii locali – PAS si Platforma DA.

Articole din aceeasi categorie