05.05.2022
Guvernul Republicii Moldova a acordat un ajutor umanitar de circa 1.2 milioane de euro regiunilor Vinita si Odesa din Ucraina

Guvernul Republicii Moldova a acordat un ajutor de circa 1,2 milioane de euro regiunilor Vinita si Odesa din Ucraina. Totodata, este in pregatire si urmatorul pachet umanitar cu medicamente si echipamente pentru tara vecina. Despre asta, a anuntat Presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pe pagina sa de facebook, dupa vizita de lucru la Kiev.

„Vizita de astazi vine sa reconfirme solidaritatea Moldovei si a intregului popor moldav cu bunii nostri vecini ucraineni. Am reiterat ca tara noastra, de la inceputul razboiului, a condamnat cu fermitate agresiunea militara a Federatiei Ruse si faptul ca sustinem integritatea teritoriala a Ucrainei.  Am fost astazi si in orasele Bucea, Gostomel si Irpin si ceea ce am vazut acolo a fost oripilant. Razboiul trebuie oprit, iar crimele de razboi investigate si pedepsite. Astazi, in fata intregii lumi, Ucraina este o intruchipare a curajului si a determinarii de a-si apara valorile si dreptul de a-si alege viitorul”, a scris Igor Grosu pe retelele de socializare.

Presedintele Parlamentului a mai mentionat ca aproape jumatate de milion de refugiati din Ucraina au intrat la noi in tara de la inceputul razboiului, printre care 100 de mii de copii. 

„Republica Moldova va ramane solidara cu lupta dreapta a poporului ucrainean pentru libertatea si integritatea teritoriala si va continua sa ii ofere tot suportul necesar. Sunt ferm convins ca oamenii iubitori de pace si devotati tarii lor nu pot fi invinsi! Слава Украине”, a adaugat acesta.

Ieri, Presedintele Parlamentului, Igor Grosu, si presedintele Comisiei securitate, aparare si ordine publica, Lilian Carp, au mers intr-o vizita de lucru la Kiev.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie