05.05.2022
Gavrilita, despre 9 mai: „Imi pare foarte rau ca anumite forte incearca sa transforme aceasta zi in altceva decat o zi pentru pace”

Prim-ministrul Republicii Molodva, Natalia Gavrilita, sustine ca 9 mai este o zi importanta pentru tara lumea pentru ca este ziua cand s-a obtinut pacea pe continentul european. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni televizate de la TVR Moldova. 

„Ziua de 9 mai este importanta, este ziua pacii, este ziua in care s-a obtinut pacea pe continentul european. Daca e sa ne uitam in trecut este o zi menita sa comemoram acele evenimente si sa tinem minte sa nu repetam greselile care au dus la Razboiul Doi Mondial care au dus la aceste pierderi omenesti. Imi pare foarte rau ca anumite forte incearca sa transforme aceasta zi in altceva decat o zi pentru pace”, a declarat Gavrilita. 

Prim-ministrul a mai mentionat ca pe 9 mai, fiecare este liber sa sarbatoreasca deoarece evenimentele nu sunt interzise in Republica Moldova. 

„Chiar daca suntem in situatie de urgenta noi nu am interzis evenimentele. Noi am interzis simbolurile razboiului. Vreau ca toti sa inteleaga ca atunci cand este o tragedie, o catastrofa, cand vecinii nostri sufera si pierd copii, civili, militari, noi nu putem sa ramanem indiferenti si sa etalam simbolul care este utilizat in plin razboi. Daca vecinul are o inmormantare nu pui muzica tare chiar daca iti place aceasta muzica. Sunt anumite limite de bun simt pe care trebuie sa le respectam. In acelati timp suntem deschisi sa celebram pacea si sa ne amintim despre ororile razboiului si sa-i responsabilizam pe toti actorii sa nu faca actiuni care ar aduce asemena orori in Moldova”, a mai adaugat Natalia Gavrilita. 

La inceputul lunii mai, presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat ca la data de 9 mai, de Ziua Europei, vom marca pacea. Intr-un video publicat pe pagina sa de facebook, sefa statului a mai mentionat ca doar in pace Republica Moldova are un viitor prosper. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie