05.05.2022
Fostul Presedinte al Romaniei: „Locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana, impartasim aceleasi valori si principii”

Fostul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sustine ca locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana deoarece impartasim aceleasi valori si principii. Declaratiile au fost facute in cadrul dezbaterilor despre Republica Moldova in plenul Parlamentului European.

Traian BASESCU, FOSTUL PRESEDINTE AL ROMANIEI: „Locul Republicii Moldova este in Uniunea Europeana. Raspunsul impecabil dat de Chisinau in contextul crizei din Ucraina, inclusiv ceea ce priveste primirea refugiatilor este o dovada clara a faptului ca impartasim aceleasi valori si principii. Republica Moldova a demonstrat prin atitudine si actiune ca este un stat mai european chiar ca unele state membre sau candidate. Strivita cu tot cu cetatenii sai intre interesele a doua blocuri gigantice, UE si Federatia Rusa, ca republica pro-europeana are la frontiera de est Armata Rusa, iar la frontiera de vest o Uniune Europeana care parca ezita sa deschida portile.”

De asemenea, Basescu a cerut ferm ca Uniunea Europeana sa acorde Republicii Moldova statutul de tara canditata la aderare la Uniunea Europeana. 

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie