29.08.2022
Fostul director SIS, Alexandru Esaulenco - numit in functia de ambasador cu misiuni speciale la ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene

Fostul director SIS, Alexandru Esaulenco, a fost numit in functia de ambasador cu misiuni speciale la ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene. 

Informatia a fost confirmata pentru PRO TV de catre purtatorul de cuvant al MAEIE, Daniel Voda. 

Din iunie 2019 pana in iunie 2022, Alexandru Esaulenco, a ocupat functia de director al Serviciului de Informatii si Securitate. 

Esaulenco este colonel al SIS. Intre 1999 si 2017, a lucrat in cadrul acestei structuri de la ofiter de investigatii pana la sef adjunct al Directiei generale contraspionaj. In 2017–2018, a fost detasat la functia de consilier al rectorului Universitatii Libere Internationale din Moldova pe probleme de cooperare internationala si cercetari stiintifice; in 2018–prezent, a fost sef al Directiei generale contrainformatii militare.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie