29.08.2019
Formatul 5+2 se convoaca pe 8-10 octombrie. Anuntul facut de Igor Dodon
O intrunire in formatul 5+2 va avea loc in perioada 8-10 octombrie. Despre asta a anuntat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, dupa ce s-a intalnit cu ambasadorul Slovaciei in Republica Moldova, Dusan Dacho.

Igor DODON, PRESEDINTELE RM:"Am avut o intrevedere cu Dusan Dacho, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Slovacia in Republica Moldova.

Am discutat mai multe subiecte cu privire la situatia politica interna si externa a tarii, precum si starea actuala a relatiilor moldo-slovace.

In mod special am abordat subiectul privind reglementarea problemei transnistrene. Reiesind din faptul ca Slovacia detine Presedintia in exercitiu la OSCE, am fost informat ca pe data de 8-10 octombrie este planificata sedinta in formatul ”5+2” agenda careia prevede discutii importante, menite sa impulsioneze procesul de solutionare a diferendului transnistrean.

Am exprimat speranta ca pina la acel moment voi avea o intrevedere cu liderul administratiei de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va constitui un semnal bun in acest sens.

In alta ordine de idei am exprimat gratitudine partii slovace pentru sustinerea constanta acordata tarii noastre in toate domeniile de interes comun.

Am reiterat faptul ca institutia prezidentiala continua sa promoveze o politica externa echilibrata, sa construiasca relatii de buna cooperare atit cu tarile din Est, cit si din Vest."

Articole din aceeasi categorie