15.01.2024
Flenchea: „Vitali Ignatiev reprezinta Moscova.” Ce spune expertul WatchDog, Valeriu Pasa, despre pretinsul ministru al Afacerilor Externe de la Tiraspol

Pretinsul ministru al Afacerilor Externe de la Tiraspol, detinatorul unui pasaport ucrainean, Vitali Ignatiev, este chemat la audiere de catre Serviciul de Securitate al Ucrainei in legatura cu suspiciunea de activitati colaborationiste si de incalcare a integritatii teritoriale a Ucrainei. Potrivit fostului vicepremier pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, Ignatiev reprezinta Moscova, iar acesta ar fi principalul motiv pentru care este citat de SBU. 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Vitali Ignatiev este acuzat de colaborare cu statul agresor. El a fost citat sa se prezinte astazi, maine si poimane la Serviciul Ucrainean de Informatii pentru a fi audiat. Se spune ca este suspectat de savarsirea infractiunilor prevazute in articolul 110 Cod Penal, solicitari publice de modificare a frontierei de stat a Ucrainei, subminarea ordinei constitutionale a Ucrainei si un alt articol efectuarea activitatilor de informare in cooperare cu statul agresor si administratia sa de ocupatie, sustinerea tarii agresoare si administratia de ocupatie. Ce intelegem noi din asta pentru ca vorbim despre un individ cu care vicepremierul de Reintegrare discuta si se intalneste la Tiraspol?”

Alexandru FLENCHEA, FOSTUL VICEPREMIER PENTRU REINTEGRARE: „Kievul foarte clar a dat de inteles ca nu are ce discuta cu acest cetatean care nu reprezinta aceasta regiune, reprezinta Moscova. Acest cetatean avea un statut de negociator intr-un format de negocieri care nu mai exista.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Dar ce se intampla daca este dat in urmarire?”

Valeriu PASA, EXPERT WATCHDOG: „Daca o sa fie dat in urmarire internationala, dincolo de faptul ca eu cred ca ar creste exigentele s-ar gasi motive de urmarire a domnului Ignatiev si sub prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, mai ales ca inteleg ca este si cetatean al Republicii Moldova eu cred ca mai curand Kievul transmite un semnal catre zecile de mii de cetateni ai Ucrainei care locuiesc in regiunea transnistreana si lucreaza in diferite structuri. Mai mult ca atat, este si un semnal al Kievului prin care da clar de inteles ca nu percepe Federatia Rusa drept un partener - lucru evident. Plus este un semnal ca Ucraina a inceput sa atraga mai mult atentie subiectului.”

Potrivit publicatiei oficiale guvernamentale a Ucrainei „Урядовый курьер” din 9 ianuarie, Ignatiev este invinuit de comiterea infractiunilor prevazute de articolul 110 al Codului Penal al Ucrainei – Incalcarea integritatii teritoriale si inviolabilitatii Ucrainei. Aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoare de la zece la cincisprezece ani sau inchisoare pe viata, cu sau fara confiscarea bunurilor.

De asemenea, Ignatiev este banuit de comiterea infractiunilor prevazute de articolul 111-1 – „Negarea publica de catre un cetatean al Ucrainei a agresiunii armate impotriva Ucrainei, stabilirea si aprobarea ocuparii temporare a unei parti a teritoriului Ucrainei sau apeluri publice ale unui cetatean al Ucrainei pentru a sprijini deciziile si/sau actiunile statului agresor, formatiunilor armate si /sau administrarea de ocupatie a statului agresor, pentru a coopera cu statul agresor, formatiunile armate si/sau administrarea de ocupatie a statului agresor, la nerecunoasterea extinderii suveranitatii de stat a Ucrainei la teritoriile ocupate temporar ale Ucrainei, scrie anticoruptie.md

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie