31.08.2020
Fara Chicu, Dodon, Greceanii si Ceban la depunerile de flori cu ocazia Zilei Limbii Romane. Cum a fost marcata sarbatoarea in acest an. Chirtoaca i-a facut o surpriza sefului statului - VIDEO

In lipsa premierului si a presedintelui, mai multi politicieni au depus astazi flori la monumentul lui Stefan cel Mare si la bustul lui Mihai Eminescu din centrul capitalei. Sarbatoarea Limbii Romane a fost marcata mai modest in acest an. Desi primaria a fost responsabila de eveniment, Ion Ceban a lipsit de la manifestatii, pentru ca este in concediu. 

Ministrul Educatiei spune ca a fost delegat de premier sa depuna flori in numele executivului. Igor Sarov nu are un raspuns la absenta prim-ministrului.

Igor SAROV, MINISTRUL EDUCATIEI: “Toate speculatiile legate de limba trebuie lasate pe al doilea plan. Problema limbii trebuie lasate pe seama oamenilor de stiinta.”

Pe Aleea Clasicilor l-am intalnit pe Andrei Nastase, care a venit insotit de colegii de partid.

Andrei NASTASE, LIDER PLATFORMA DA: ”Limba romana va fi vesnica, spre deosebire de noi toti care suntem trecatori, nu-i asa?”

A marcat Ziua Limbii Romane si Dorin Chirtoaca, insa din fata presedintiei, unde a venit cu daruri pentru Igor Dodon. 

Dorin CHIRTOACA, LIDER PL: "Adevarata fata pe care o are Igor Dodon si anume punga cu calendar in care primeste dumnealui bani de la Plahotniuc.”

Presedintele nu se afla in tara, fiind plecat… la rugaciune pe muntele Athos. Cu ocazia sarbatorii de astazi, Maia Sandu a adus un omagiu lui Ion si Doina Aldea Teodorovici si a depus flori la mormantul celor doi de la Cimitirul de pe strada Armeneasca. De organizarea evenimentelor dedicate Zilei Limbii Romane a fost responsabila municipalitatea. Primarul Ion Ceban, care numeste sarbatoarea de astazi Ziua Limbii si nu a Limbii Romane, mentioneaza pe internet ca important e sa o vorbim corect si cu dragoste de tara. El nu a participat la manifestatii, deoarece se afla in concediu de odihna.

Articole din aceeasi categorie