28.10.2020
Falsuri scrise la o sticla de coniac. Cum comenteaza Igor Dodon investigatia RISE si a centrului rus Dossier, unde candidatul la prezidentiale este numit Kremlinovici - VIDEO

Sunt niste falsuri scrise la o sticla de coniac. Asa comenteaza Igor Dodon investigatia RISE si a centrului rus Dossier, unde candidatul independent este numit Kremlinovici. Igor Dodon acuza ceilalti oponenti ca sunt consultati si finantati de catre oameni din afara tarii si spune ca ar putea divulga anumite secrete de stat. Declaratiile au fost facute in cadrul unei emisiuni de la N4.

Igor DODON, CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERI PREZIDENTIALE: "E un fake asa de gras, in primul rand, eu nu am pierdut niciun telefon si nu mi s-a furat niciun telefon. De aceea, e foarte simplu sa faci niste fotografii, iai un telefon...Eu inteleg cu ce scop se face asta, de aceea noi am reactionat foarte calm si la aceste lucruri. 

In primul rand, niciodata, nici intr-o campanie electorala, dar eu am avut multe campanii electorale, noi nu am apelat la consultanta. Eu stiu ca oponentii nostri fac acest lucru, americani, nemti, romani, ucraineni. Noi niciodata nu am apelat la consultari straine, pentru ca eu consider ca noi mai bine cunoastem specificul si rezultatele la ultimele alegeri au demontrat ca noi am avut dreptate si eu am avut dreptate.

Avem baieti bine pregatiti in diferite domenii. Eu cred ca acest lucru s-a facut pentru a introduce o anumita intriga si un anumit dinamizm acestei campanii electorale, pentru ca practic nu prinde nimic. Fake-urile nu prind, campaniile de ponegrare deja nu prind. Noi stim bine ce se intampla, deoarece ca sef de stat am acces la mai multe documente si noi stim cum si cine pregatea campania electorala ale oponentilor, din afara tarii. 

Stim ce bani se transmiteau pentru pregatirea campaniei electorale, din nou, nu am dreptul sa spun acum, dar poate vreodata voi veni cu detalii. Cei care incearca sa caute la noi, sa se uite la barna din ochii lor si nu la paiul de peste gard. Barna acolo e foarte mare, incepand de la ONG-uri si terminand cu experti si oameni care vin de peste hotare."

Igor Dodon a venit cu asigurari ca in campania sa electorala nu este implicat factorul strain. 

Igor DODON, CANDIDAT INDEPENDENT LA ALEGERI PREZIDENTIALE: "Noi, ma refer la staff-ul meu, noi nu consultam cu nimeni mesajele noastre si nu primim indicatii. In rest, ceea ce deseneaza ei, pe mine mai putin ma intereseaza. In campania electorala a mea nu sunt implicati oameni din extern, pe cand, pot sa confirm si sa aduc documente ca in campania electorala a altor oponenti este implicat factorul extern. Cei care incearca sa vina cu astfel de trucuri, sa se uite la barna din ochii lor si pe urma la paiul din ograda noastra."

Investigatia publicata de RISE si centrului rus Dossier arata ca Igor Dodon ar fi comunicat cu o subdiviziune speciala din administratia de la Moscova, sub pseudonimul Kremlinovici. Potrivit jurnalistilor, pana si discursurile sale in calitate de presedinte ar fi fost redactate la Kremlin. Totodata, Rise si Dossier au publicat poze care arata ca mai multi consilieri din Rusia ar face parte acum din stafful candidatului. 

Citeste si :  Portrete la Kremlin - Rise.md
Articole din aceeasi categorie