13.04.2021
Fadei Nagacevschi - exclus din sedinta CSM: "Nu am nicio problema daca veti decide sa nu particip"

Ministrul Justitiei in exercitiu, Fadei Nagacevschi, a fost exclus din sedinta CSM. Majoritatea membrilor ai Consiliului Superior al Magistraturii au votat pentru ca Fadei Nagacevschi sa fie exclus de la sedinta, deoarece, fiind ministru intr-un guvern demisionar, nu este membru cu functii depline in CSM.

In startul sedintei, membrul CSM Dorel Musteata a spus ca nu va participa la sedinta daca ministrul demisionar Fadei Nagacevschi va participa: "Este o imixtiune in justitie, este o imixtiune in activitatea CSM."

Fadei NAGACEVSCHI, MINSTRUL JUSTIEI: "Decizia va apartine daca pot au participa sau nu. Eu m-am conectat pentru ca am facut un demers CSM. Urmeaza sa se desemneze intr-un final un judecator la Curtea Constitutionala, caci spre regret nu este in competenta deplina si asta afecteaza integritatea acesteia."

Ca urmare, cu majoritatea voturilor pro, Fadei Nagacevschi a fost exclus din sedinta CSM.

Vinerea trecuta, Ministrul Justitiei, Fadei Nagaceschi, a adresat o scrisoare presedintelui interimar al Consiliului Superior a Magistraturii, Luiza Gafton, cu privire la urgentarea procedurii de numire a celui de-al saselea judecator al Curtii Constitutionale. El a declarata atunci ca Curtea este expusa politic excesiv din cauza conflictelor dintre Presedintele Republicii Moldova si Parlament, existand riscuri pentru contestarea autoritatii Curtii si afectarea functionalitatii acesteia.

Articole din aceeasi categorie