29.05.2021
Fadei Nagacevschi, despre decizia de anulare a decretului prin care Clima a fost numit sef la Curtea de Apel Chisinau: "Politic parca ar trebuie sa ma bucur de prostia celor de la Presedintie"

Ministrul Justitiei, Fadei Nagacevschi, a criticat decizia presedintei Maia Sandu de a anula decretul prin care Vladislav Clima a fost numit la functia de presedinte al Curtii de Apel Chisinau.

Fadei NAGACEVSCHI, MINISTRUL JUSTITIEI: "Nici nu stiu, politic parca ar trebuie sa ma bucur de prostia celor de la Presedintie care nu fac altceva decat sa-si deconspire nimicnicia de dragul PR-ului sau altor scopuri.

Spre regret, este trist, RM e condamnata sa fie discreditata din cauza actiunilor iresponsabile si populiste ce delegitimizeaza astazi institutia prezidentiala.

Statul de drept nu are nicio legatura cu revocarea unor decrete de numire a unor persoane in functie sau cu analiza de catre o institutie neutra a legalitatii si temeiniciei actelor emise de organul de urmarire penala sau instanta de judecata.

Parlamentul a gafat de mai multe ori, fapt ce i-a afectat legitimitatea. Avem alegeri anticipate.

Avem solutia Curtii Constitutionale pe cazul revocarii Domnicai Manole, care vorbeste clar despre "fraudarea Constitutiei”, atentat la esenta Constitutiei si tentative de reconfigurare a sistemului de checks and balances. Presedintia se pare a luat-o pe aceeasi cale."

Presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anulat ieri decretul fostului Presedinte Igor Dodon prin care Vladislav Clima a fost numit in functia de presedinte al Curtii de Apel Chisinau.

Articole din aceeasi categorie