07.03.2022
Explicatia Maiei Sandu, dupa ce mai multi cetateni au semnalat ca mai multe banci din Republica Moldova refuza sa vanda euro: "Aceasta problema, ea nu exista in realitate, pentru ca banca noastra nationala are rezerve"

Presedintele Maia Sandu asigura cetatenii ca situatia bancara din tara este stabila, dar ea poate aparea daca oamenii vor pleca sa ia toti bani deodata.

Potrivit Maiei Sandu, cetatenii Republicii Moldova trebuie sa fie calmi, deoarece Banca Nationala are destule rezerve si nu exista oarecare riscuri.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Doar cetatenii pot crea doar aceasta problema, ea nu exista in realitate pentru ca banca noastra nationala are rezerve, deci nu este oproblema obiectiva, dar daca oamenii vor sa mearga la banci sa ia toti banii deodata, atunci o sa apara aceasta problema. Deci sa fim calmi, nu exista premise, ca vine fondul monetar inca odata o sa spuna si ei daca nu exista incredere in autoritati, deci nu exista aceasta problema, ca nu sunt bani sau ca nu isi vor putea oamenii ridica banii."

La fel, ea a mai indemnat oamenii sa incerce sa mentina aceasta stabilitate si sa nu se grabeasca sa inchida intreprinderile.

Maia SANDU, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: "Important este sa pastram ce avem, stabilitate in sistemul bancar, sa continuam sa lucram in economie sa nu ne speriem si sa inchidem intreprinderi, asta nu ajuta pe nimeni. Trebuie sa ne vedem de treaba, sa mergem la lucru, sa ne castigam bucata de paine, sa speram ca acest razboi se va termina in curand si ne vom putea vedea de treaba in liniste, dar pana cand nu exista aceste riscuri pentru sistemul bancar."

Articole din aceeasi categorie