27.11.2023
Expert in politica externa, la emisiunea In Profunzime: „Unii politicieni viseaza si isi inchipuie ca Plahotniuc se intoarce la Chisinau”

Expertul in politica externa, Armand Gosu, sustine ca inca mai exista politicieni care „viseaza” si isi inchipuie ca Vlad Plahotniuc se intoarce la Chisinau. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime.

„Au trecut patru ani de atunci, un ciclu electoral intreg si unii mai plang inca si visuri frumoase isi inchipuie ca Plahotniuc se intoarce la Chisinau”, mentioneaza Armand Gosu.

Intrebat la cine se refera, expertul a spus ca evita sa dea nume, insa a raspuns ca sunt politicieni.

„Sunt din anumit partid politic, oameni care faceau consiliere pe acolo, va impiedicati de ei pe strazile din Chisinau, au facut bani frumosi aici, si-au facut vile pe la Pipera, Cordeanca. S-au facut bani frumosi, mai frumosi decat va inchipuiti”, a mai adaugat Gosu. 

Fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, a fugit din Moldova in iunie 2019, dupa ce partidul pe care il conducea a cedat puterea. Acesta este acuzat in mai multe dosare.

In dosarul „frauda bancara”, Plahotniuc este acuzat de crearea si conducerea unei organizatii criminale, escrocherie si spalarea banilor. Potrivit procurorilor, episodul incriminat acestuia se refera la perioada anilor 2013-2015, atunci cand Plahotniuc ar fi primit in conturi, prin intermediul companiilor rezidente fondate de Ilan Sor prin persoane interpuse, peste 39 de milioane de dolari si 3,5 milioane de euro, care erau credite bancare obtinute fraudulos de la 3 banci comerciale. In cadrul cauzei penale, a fost aplicat sechestru pe bunurile lui Plahotniuc in valoare de peste un miliard de lei.

Vlad Plahotniuc este vizat si in alte dosare in care este acuzat de escrocherie, spalare de bani si crima organizata. In privinta lui sunt emise mai multe mandate de arest in absenta. In prezent, pe numele lui Plahotniuc este emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Pentru cele incriminate, fostul lider PD risca o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare. Avocatul acestuia a refuzat astazi sa comenteze subiectul. 

Plahotniuc se afla pe lista de sanctiuni a Statelor Unite, Marii Britanii, Canadei, Elvetia si a tuturor tarilor din Uniunea Europeana, alaturi de Ilan Sor, Marina Tauber si Gheorghe Cavcaliuc.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie