27.11.2023
Expert in politica externa, despre vizita lui Ion Ceban la Bucuresti: „N-am de ce sa sper ca aceasta epopee se va termina altfel decat prost”

In cadrul emisiunii In Profunzime, expertul in politica externa, Armand Gosu, a comentat vizita primarului capitalei, Ion Ceban, la Bucuresti. El spune ca isi da seama ca aici ceva nu e ok, insa in acelasi timp ar fi foarte straniu sa spuna exact ce este.

Armand GOSU, EXPERT: „E o relatie foarte solida se pare, intre unii reprezentanti ai partidelor pro-ruse de la Chisinau si PSD de la Bucuresti. Nu exclud ca aici sa fie interese economice, serviciile din Romania au foarte multe firme economice - fac foarte multi bani. La un moment dat era clar ca preferau Chisinau si Moldova ca sa faca bani pentru ca erau departe de mana DNA-ului, pe cand DNA facea treaba, acum s-au dus la pescuit cu totii. Simt ca ceva nu e ok, in acelasi timp e foarte straniu sa spun exact ce este. Nu exclud ca e un scenariu in care orice politician din Moldova sa puna la dispozitie si Moscovei si a Bucurestiului daca lui i se pare ca partidul are mai mult de castigat dintr-o relatie cu Bucurestiul, bate poteca spre Bucuresti. Am mai vazut politicieni care au batut poteca spre Bucuresti si pana la urma intr-un mod foarte abil ei au reusit sa influenteze poltica externa a Romaniei.

Sigur Ion Ceban nu mai e lumea criminala propriu-zisa, cum era Plahotniuc. El poate ca orice politician din dorinta de a ajunge la putere sa schimbe culoarea si sa imbrace orice haina. N-am de ce sa sper ca aceasta epopee a lui Ceban la Bucuresti se va termina altfel decat prost.”

La data de 17 noiembrie, Ion Ceban, s-a intalnit cu premierul roman, Marcel Ciolacu, la Bucuresti, a scris presa romana. Vizita a fost una neoficiala si nu a figurat pe agenda celor doi oficiali.

Vizita a avut loc pe fondul speculatiilor privind o posibila coalitie intre partidul lui Ceban si Partidul Social Democrat European (PSDE) din Republica Moldova, partid infratit cu PSD-ul condus de Marcel Ciolacu.

La alegerile din 5 noiemrbie, Ion Ceban a castigat al doilea mandat de primar al municipiului Chisinau din primul tur.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Articole din aceeasi categorie