16.05.2022
Europarlamentar: Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana se va putea face doar la momentul in care pentru situatia transnistreana va exista o solutie

Deputatul european Siegfried Muresan a mentionat ca Republica Moldova se va putea integra in Uniunea Europeana doar daca autoritatile din tara noastra, dar si din Transnistria vor putea gasi o solutie pentru situatia transnistreana. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii IN PROfunzime.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"Procesul de integrare este un proces cu mai multe etape si e clar ca finalizarea integrarii, momentul in care Republica Moldova adera politic si institutional, se va putea face doar atunci cand pentru situatia transnistreana va exista o solutie. Faptul ca mai este de lucru la dosarul transnistrean nu trebuie sa ne impiedice sa lucram la alte dosare pentru a deveni stat membru al UE."

Siegfried Muresan a mai vornit si despre posibilitatile pe care le ofera Uniunea Europeana atat pentru Republica Moldova, cat si pentru regiunea din stanga Nistrului.

Sigfried MURESAN, EUROPARLAMENTAR:"E clar ca perspectiva europeana ofera noi posibilitati si in acest context. E clar ca perspectiva europeana ofera posibilitati de dezvoltare. Cu cat nivelul de dezvoltare al societatii este mai mare, cu atat schimburile ecomonice si cele sociale sunt mai ample si nevoie oamenilor sunt mai bine satisfacute.

UE ofera posibilitate ca in interiorul granitelor statului Republica Moldova, intre Chisinau si Tiraspol, respectand suveranitatea, integritatea teritoriala, cetatenii din ambele maluri ale Nistrului sa simta ca drepturile le sunt respectate si sa simta ca directia in care Republica Moldova se indreapta este o directie care ii satisface, ii serveste interesele din punct de vedere material, dar si din punct de vedere al dezvolatii individuale."

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie