02.09.2020
Emisiunea InPROfunzime revine la PRO TV de LUNI seara

La PRO TV revine emisiunea In Profunzime. Luni seara, 7 septembrie, la ora 21.00, Lorena Bogza va continua sa dezbata, alaturi de invitatii sai, principalele subiecte politice.

Lansata ca o rubrica in jurnalul de stiri, In Profunzime a devenit in scurt timp cel mai urmarit talk-show din Republica Moldova. De-a lungul timpului, in studioul Lorenei Bogza s-au discutat diferite subiecte, de la politica la muzica si campanii sociale si s-au intalnit lideri politici care au pus bazele aliantelor de guvernare.

Primii invitati in studiou au fost cei mai cunoscuti lideri politici de atunci – Vladimir Voronin, care era deja presedinte, Serafim Urechean, in acea perioada primar al capitalei, si Iurie Rosca, liderul celui mai puternic partid de opozitie. 

Prima aparitie a interpretului Pavel Stratan la o televiziune din Moldova a avut loc la PRO TV. La fel, si a Cleopatrei, care avea doar trei ani. Tot in studioul Lorenei Bogza au venit sa vorbeasca Zdubii despre emotiile traite la Eurovision in mai 2005, cand au ocupat locul 6. Lorena a stat de vorba si cu George Soros, care la 83 de ani, se casatorise a treia oara.

Totusi, subiectele emisiunii au fost in special sociale si politice. Deciziile politicienilor erau analizate de catre comentatori, in asa fel incat oamenii sa inteleaga ce se intampla si cum ii afecteaza. Memorabila ramane editia speciala din 7 aprilie.

Schimbarea puterii a insemnat pentru o vreme si schimbarea atitudinii politicienilor de la guvernare fata de PRO TV. Emisiunea In Profunzime a fost locul in care s-au intalnit toti liderii politici care au creat aliantele de integrare europeana.

Au fost emisiuni in care practic toata conducerea se afla in studioul emisiunii In Profunzime – premier, presedinte de tara si de parlament. Si cele mai aprinse discutii au fost despre partajarea functiilor, in special vinderea functiei de procuror general.

Dupa 2013, lucrurile s-au schimbat vizibil. Premierii nu mai erau dispusi sa participe la emisiune, iar liderul din umbra al PD-ului de atunci, Vlad Plahotniuc, nu a acceptat niciodata sa vina in studiou ori macar sa acorde un interviu. Zecile de invitatii au fost declinate.

Cu sau fara participarea lor, cele mai importante subiecte au fost dezbatute, ca de exemplu devalizarea celor trei banci, furtul miliardului sau concesionarea aeroportului.  

Pana acum nu este clar cine se face vinovat de furtul miliardului, iar personajul cheie, Ilan Sor, a reusit sa fuga odata cu Vlad Plahotniuc. 

Coruptia este cea mai grava problema cu care se confrunta Republica Moldova si nu exista premise ca s-ar dori cu adevarat starpirea ei. O buna parte a oficialilor nu-si declara bunurile si nu-si pot justifica averile. Presedintele Igor Dodon, de exemplu, invitat in studioul emisiunii In Profunzime a declarant ca il ajuta mama.

Un lucru este cert: guvernarile s-au tot schimbat, insa Lorena Bogza a ramas la fel: verticala, incisiva si preocupata de problemele celor de acasa. De 16 ani, ea va asteapta in studioul emisiunii In Profunzime pentru a dezbate cele mai fierbinti subiecte.

Articole din aceeasi categorie